Het jaar 2020
46300
HomeAlgemeenReizen in 2020

Reizen in 2020

Het jaar 2020

Het reisjaar dat in de sloot viel – Reizen in 2020

Aan het begin van 2020 had ik wilde plannen. Ik had een super toffe plek geboekt op Bali voor een healthy week, ik wilde naar Hong Kong en ik was ervan overtuigd dat er zeker nog veel meer leuks langs zou komen. Het ging eigenlijk al mis aan het eind van 2019.

Onze oorspronkelijke reis naar Indonesië werd gecancelled door de reismaatschappij. En dat had niet eens iets te maken met corona. Althans terugkijkend weet ik dat natuurlijk niet zeker want op dat moment was corona al aanwezig in China. Je weet het soms niet.

Ons tweede plan was om dan naar Hong Kong te gaan. Maar naarmate de maand januari vorderde werd duidelijk dat dat misschien niet de beste oplossing zou zijn. De een riep dat het nog prima kon, de ander riep dat het een dooie boel was door de demonstraties en de opmars van het virus.

Ierland

Omdat het niet duidelijk was wat de situatie was in Hong Kong besloten we last minute (een week voor vertrek) om toch niet te gaan. Op dat moment had de KLM (we hadden losse tickets geboekt) net besloten dat we ons geld terug konden krijgen. Ik had er niet eens opgerekend maar het was een bonus dat we 98% van ons betaalde geld weer teruggestort kregen. Daar was ik echt blij mee.

Op dat moment wisten we natuurlijk nog helemaal niet wat er verder zou gaan gebeuren qua reizen in 2020. Niemand had enig idee wat de situatie echt was.

Op reis tijdens corona

We besloten uiteindelijk dat het verstandiger was om dan maar in de buurt te blijven en we boekten een roadtrip door Ierland.

De reis zelf was helemaal prima. Ierland is een van mijn favoriete landen dus daar was niks mis mee. Behalve het niet zo geweldige weer in februari misschien. Op dat moment begon het nieuws over het virus toe te nemen. Op de terugweg uit Ierland (eind februari) hoorden we dat er twee Ieren waren die besmet bleken te zijn. We maakten ons nog niet meteen grote zorgen want ja, het zal toch wel meevallen? En het was toch niet meer dan een soort griep?

En toen barstte de bom

Maar we kunnen ons allemaal nog wel de eerste persconferentie van Mark Rutte herinneren voor de allereerste ‘intelligente’ lockdown. En pandemie. Ik had gehoopt het nooit mee te hoeven maken, maar daar was ie dan. En ook toen nog vond ik het allemaal wat overtrokken en leek het me nou toch allemaal niet zo’n vaart te lopen.

I was wrong… Gisterenavond zat ik Beau te kijken waarin een aantal IC verpleegkundigen aan het woord kwamen. Ik moest huilen. Huilen om de levens die verwoest zijn, huilen om het vooruitzicht van al die ellende en gewoon omdat het verhaal me aangreep. En omdat Trijntje Oosterhuis ‘We zullen doorgaan” ging zingen. Haha… Nou ja er is niks mis met af en toe beseffen dat het ook echt zwaar k is. Dat we het allemaal niet onder controle hebben en dat er nog steeds veel te veel mensen zijn die zich niks van de regels aantrekken.

Halverwege het jaar leek het nog even de goede kant op te gaan. Reizen konden we voorzichtig weer doen naar gele gebieden. En ik besloot een weekje zon op te zoeken in Gran Canaria. Foute beslissing trouwens qua bestemming want ik vond Gran Canaria niet zo bijzonder. Ook al heb ik er eigenlijk niks van gezien. Het was voor mij een weekje rust na een hele drukke periode.

Nou die rust die was er wel. Ik was er drie dagen of de code oranje werd afgekondigd voor Gran Canaria. Dat betekende thuisquarantaine voor 10 dagen na terugkomst. En dat betekende ook dat bijna alle aanwezige Nederlanders als een speer naar huis gingen om juist dat te voorkomen.

Eenmaal weer thuis werd al snel duidelijk dat we nog lang niet van het virus af waren en besloot ik reizen maar helemaal even niet meer te doen.

Ierland 2020

Eind van het jaar

En daar zijn we dan aan het eind van 2020. Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen is nog allemaal onduidelijk. Al is het fijn om te weten dat er een vaccin is wat hopelijk zijn werk gaat doen aan het begin van het nieuwe jaar.

Wordt dus vervolgd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like