Slapen: La terraza sulle tori | Alba, Italie

bedroom la terrazza sulle torri

We hadden onze reis naar Toscane al best een tijd van tevoren gepland. We zouden via Frankrijk komen, een stopover hebben in een handig gelegen locatie in een dorpje met de naam Alba en dan verder reizen naar Toscane. Alba kozen we voornamelijk uit omdat het op de route lag en wel ook leek om een nachtje te slapen.

En het begon niet echt heel goed. We konden de straat niet vinden waar onze B&B zou moeten liggen en we kwamen uiteindelijk uit in een industrieel uitziend gebied. Ik belde de eigenaar van de B&B die we hadden geboekt en het lukte hem om ons in de goede richting te sturen. Dat werd er overigens niet meteen heel veel beter op toen we onze auto parkeerden recht voor een soort kantoor gebouw. Niet direct wat je verwacht als je lekker ergens gaat slapen in Italie toch?

De man die ons begroette voor het kantoor gebouw was aardig en leidde ons verder naar boven. Marmeren trapgebouw, lift… het voelde nog steeds als de gemiddelde kantoor gebouwen. Inclusief de lege kantoren. We keken elkaar dus al veelbetekend aan en zetten ons schrap voor een grote teleurstelling.

balcony of la terrazza sulle torri, alba italy papertravels.com

Maar zodra de deur werd geopend kwamen we uit in een totaal andere wereld. Ruime, prachtig ingerichte kamers en de geur van vers gezette koffie. De dame van het huis heette ons welkom met een warme glimlach en ondanks het feit dat haar engels dramatisch slecht was voelden we ons meer dan welkom. Ze liet ons de kamers zien, prachtig, kleurrijk en ze legde ons – zo goed en zo kwaad als het ging – uit hoe alles werkte. Wat lastig te begrijpen in het vlotte Italiaans dat ze sprak maar op de een of andere manier kwamen we eruit.

breakfast at la terrazza sulle torri

Alba, de stad zelf, was net zo’n grote verrassing als ons onderkomen voor die nacht. Het is een prachtige kleine stad met een mooie oude kern en meer dan genoeg plekken om lekker te eten. Een leuke markt, veel kleine winkeltjes en als we van tevoren hadden geweten hoe een mooie stad dit was geweest dan hadden we een extra nacht geboekt. We vonden het bijna jammer dat we de dag erna al weer verder moesten.

We zitten erover te denken om binnenkort weer eens terug te gaan naar Italie en ik weet nu al waar we een sleepover hebben! Absoluut Alba, alleen dit keer blijven we er twee nachten. Absoluut aanbevolen!

La Terrazza Sulle Torri

Viale Torino n. 6
12051 Alba (cn)
tel. +39.0173. 440741
tel. – fax. +39.0173. 591870
cell. + 39.3347973491 = + 39.3803100175
Email info@laterrazzasulletorri.it

Disclosure: We betaalden voor ons verblijf in Alba en in La Terraza Sulle Torri en niemand heeft ons gevraagd om erover te schrijven. Ons bezoek was in 2010

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
Written by Simone van den Berg