Slapen: The Student Hotel – Groningen

Student hotel Groningen | papertravels.nl

Vrolijk welkom

Hoe je ergens wordt ontvangen bepaald voor een groot gedeelte toch wel hoe je ergens over denkt, vinden jullie ook niet? Wat dat betreft kon het begin bij The Student Hotel al niet meer stuk, want we werder vrolijk en vriendelijk door twee jonge meiden geholpen aan de balie. Ik had geboekt via Booking.com en blijkbaar stonden we genoteerd als zijnde een luxury suite. Ja ja… Kan me niet herinneren dat ik dat specifiek geboekt had maar he, je hoorde mij niet klagen.

Restaurant The Pool
Restaurant The Pool

Luxury suite

Bij binnenkomst in onze “luxury suite” moesten we wel een beetje lachen want nou ja, het luxury bestond denk ik vooral uit het formaat van de kamer. Die was heel groot en voornamelijk heel leeg… 🙂 Maar het bed was echt héérlijk, er was koffie op de kamer (altijd een plus vind ik) en de douche was uitstekend, dus dat is genoeg luxury voor mij hoor. Maar mocht je specifiek een luxury suite boeken (want dat klinkt toch best stoer) verwacht er dan niet teveel van.

Studenthotel3

Studenten

Het Student Hotel is een hotel dat anders is dan anderen omdat het behalve de standaard hotelkamers ook – de naam verraad het al – onderdak biedt aan studenten. Je kunt hier als buitenlandse student bijvoorbeeld voor een maand een kamer huren of stel dat je tijdelijk voor je werk naar Groningen moet elke dag, dan ook kun je hier voor een heel schappelijke prijs een kamer huren. De maandprijzen zijn er al vanaf 635 euro. Dat vind ik echt niet duur in een stad als Groningen voor de ruimte en voorzieningen die het hotel heeft.

20170209-IMG_5624

Je ziet dan ook overal jonge mensen rondlopen, maar als je eenmaal op je kamer bent, merk je er totaal niks meer van. Geen lawaaiige nachtelijke toestanden. Niet op onze gang in ieder geval. Geen idee of dat gescheiden is maar wij waren erg te spreken over onze overnachting. De kosten voor 1 kamer inclusief ontbijt was slechts € 108 euro. Voor een hotel dat aan de rand van het centrum ligt heel schappelijk. Ontbijt is prima in restaurant The Pool en je kunt hier ook terecht voor lunch of diner.

The student hotel heeft vestigingen in meerdere steden. In Groningen op de Boterdiep (ook handig. In de naastgelegen parkeergarage kun je voor € 10,= parkeren voor 24 uur.

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
Written by Simone van den Berg