Home » Blog » Slapen: Vuglec Breg – room with a view!
Appartement Kroatie

Slapen: Vuglec Breg – room with a view!

Vuglec Breg | papertravels.nl

Boven aan de berg

Ik ga meteen maar beginnen met te melden dat ik hier niet geslapen heb. Helaas zou ik bijna zeggen want wat een sprookjesachtig mooie omgeving! Ik heb het over Vuglec Breg, een uniek plekje waar je alleen komt door een steile weg omhoog te volgen.

Slapen bij Vuglec breg | papertravels.nl

Voor mij is het helaas té steil gelegen (door een ongeluk op reis verbrijzelde ik mijn enkel en kan nu weliswaar weer lopen maar omhoog is een grote uitdaging) vrees ik want onderdeel van de charme van deze plek is dat je de prachtigste wandelingen in de omgeving kunt maken.

Sprookjesachtig mooi Vuglec Breg | papertravels.nl

Omhoog met een trekker

In de winter is er onderaan de berg een trekker die je omhoog sleept, want met een beetje sneeuwval zijn er nog weinig auto’s die die berg op komen! Maar dat is ook wel onderdeel van de charme. Niet al te lang geleden woonden hier drie families Vuglec. Een van de Vuglec’s was slim en toverde het dorpje om tot een vakantiepark. De namen van de voormalige bewoners prijken nu nog op de huisjes. En boven aan de berg woont oma nog steeds. Op mijn vraag hoe oma dan die berg op en af kwam werd al snel duidelijk dat oma nog topfit is. Elke dag werkt ze nog in haar moestuin en loopt fluitend die berg op en af! (ik geloof dat ze iets van 85 is!)

Met jacuzzi buiten!

De voormalige schuur Imbra is nu het plekje met het mooiste uitzicht en een prive jacuzzi in de tuin buiten. Kortom, als je in de regio bent is het echt aan te raden om hier eens een paar nachten te verblijven. Wel van tevoren boeken want er zijn niet veel huisjes dus het zit snel vol. Het bijbehorende restaurant is populair onder de locals en je kunt er heerlijke wijn drinken (ja ze verbouwen ook hun eigen wijn!) en prima eten.

En natuurlijk werd er weer strukli bij geserveerd!

Omdat we die berg ook weer af moesten hielden we het bij één glaasje wijn maar aten er wel wat kleine hapjes en natuurlijk de lokale versie van strukli. Met chocola dit keer!

Vuglec Breg

Škarićevo 151, Škarićevo – Krapina, Croatia

This post is also available in: English (Engels)

Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle