Slapen: Vuglec Breg – room with a view!

Vuglec Breg | papertravels.nl

Boven aan de berg

Ik ga meteen maar beginnen met te melden dat ik hier niet geslapen heb. Helaas zou ik bijna zeggen want wat een sprookjesachtig mooie omgeving! Ik heb het over Vuglec Breg, een uniek plekje waar je alleen komt door een steile weg omhoog te volgen.

Slapen bij Vuglec breg | papertravels.nl

Voor mij is het helaas té steil gelegen (door een ongeluk op reis verbrijzelde ik mijn enkel en kan nu weliswaar weer lopen maar omhoog is een grote uitdaging) vrees ik want onderdeel van de charme van deze plek is dat je de prachtigste wandelingen in de omgeving kunt maken.

Sprookjesachtig mooi Vuglec Breg | papertravels.nl

Omhoog met een trekker

In de winter is er onderaan de berg een trekker die je omhoog sleept, want met een beetje sneeuwval zijn er nog weinig auto’s die die berg op komen! Maar dat is ook wel onderdeel van de charme. Niet al te lang geleden woonden hier drie families Vuglec. Een van de Vuglec’s was slim en toverde het dorpje om tot een vakantiepark. De namen van de voormalige bewoners prijken nu nog op de huisjes. En boven aan de berg woont oma nog steeds. Op mijn vraag hoe oma dan die berg op en af kwam werd al snel duidelijk dat oma nog topfit is. Elke dag werkt ze nog in haar moestuin en loopt fluitend die berg op en af! (ik geloof dat ze iets van 85 is!)

Met jacuzzi buiten!

De voormalige schuur Imbra is nu het plekje met het mooiste uitzicht en een prive jacuzzi in de tuin buiten. Kortom, als je in de regio bent is het echt aan te raden om hier eens een paar nachten te verblijven. Wel van tevoren boeken want er zijn niet veel huisjes dus het zit snel vol. Het bijbehorende restaurant is populair onder de locals en je kunt er heerlijke wijn drinken (ja ze verbouwen ook hun eigen wijn!) en prima eten.

En natuurlijk werd er weer strukli bij geserveerd!

Omdat we die berg ook weer af moesten hielden we het bij één glaasje wijn maar aten er wel wat kleine hapjes en natuurlijk de lokale versie van strukli. Met chocola dit keer!

Vuglec Breg

Škarićevo 151, Škarićevo – Krapina, Croatia

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg