Wynwood
37200
HomeOm te zienStreetart kijken in Wynwood – Miami
UsaUSA

Streetart kijken in Wynwood – Miami

Wynwood

Wynwood – streetart heaven

Toen we onze reis door het oosten van de USA besloten te beeindigen in Miami had ik er eigenlijk niet zo’n goede voorstelling van. Ik bedoel verder dan Miami Vice ging mijn kennis van Miami niet. En ik vond het misschien niet de meest interessante bestemming van onze reis (zeker niet) maar toch heeft Miami genoeg om er een bezoek aan te wagen.

Wynwood

En de grootste verrassing vond ik misschien wel de wijk Wynwood. Ik weet niet eens meer precies van wie we de tip kregen. Volgens mij was dat al terwijl we al in Miami waren. Of online of omdat we het iemand vroegen. Hoe dan ook; als je in Miami bent dan is een bezoek aan het Wynwood Art District absoluut een aanrader. We vonden het zo’n succes dat we er zelfs twee keer zijn geweest.

Wynwood

Heet

Miami was bloedheet toen wij er waren. Zo heet dat we blij waren dat we af en toe even konden afkoelen in ons appartementje waar de airco op volle toeren draaide. Dat is ook de reden dat we twee keer zijn geweest want het gebied is zo uitgestrekt dat je behoorlijke stukken moet lopen en schaduw was niet overal te vinden.

Wynwood walls

Dus om oververhitting te voorkomen zijn we na een paar uur weer terug gegaan naar onze koelte. Er was ook niks open toen we er de eerste keer kwamen. Geen idee, misschien was het een zondag of hadden we een lokale feestdag te pakken. 🙂

Wynwood

Ik was Tom trouwens binnen 10 minuten kwijt toen we de auto hadden geparkeerd. Ik was een foto aan het maken van een van de geweldige streetart paintings in combinatie met onze auto en Tom had ergens een tekening gezien met superhelden (natuurlijk!) en was daarheen gewandeld. Maar ja, het is groot dus ik ben maar in de schaduw van de auto gaan wachten tot hij weer terug was. Want erachteraan lopen als je niet weet welke kant je op moet is ook geen goed idee.

Maar goed, we hebben elkaar weer gevonden.

Behalve de wijk Wynwood, heb je ook nog de Wynwood Walls. Toen wij er waren hebben we daar geen entree voor betaald maar ik begrijp dat het inmiddels een betaald gedeelte is van de wijk. De kosten zijn op dit moment $ 10,-. Of dat de moeite waard is… we hebben de mooiste dingen gezien buiten de Walls. Dus neem je eigen beslissing. Het is wel leuk om te zien en het zal inmiddels wel anders zijn met alle extra maatregelen maar toen wij er waren was het redelijk druk.

Wynwood walls
Entree van Wynwood Walls

Terwijl je buiten in de wijk zelf soms niemand tegenkomt. Nadeel is dat je daar wel overal auto’s voor de tekeningen hebt staan maar dat voegt aan de andere kant ook wel weer wat toe.

Wynwood 02

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.