Home » Blog » Streetfood – Het beste food?
Eten Markten

Streetfood – Het beste food?

 streetfood in Laos |  Paper Travels 
Op reis vind ik het echt een van de allerleukste dingen om rond te struinen op markten. Kijken wat voor exotische ingredienten er te koop zijn en dan uiteindelijk eindigen bij het gedeelte waar eten wordt geserveerd. Meestal voor de locals, want niet elke toerist waagt zich aan de lokale lekkernij.

Ik vind het vaak wel lastig. Wat kun je nu wel of niet eten? Tenslotte zit nie,and te wachten op heftige buikkramp of een voedsel vergiftiging. Zo hadden wij al eens een reisgenoot die bijna de reis niet had overleefd door het eten van paté in Madagaskar… Toegegeven: niet de slimste keuze maar het is natuurlijk gebeurt voor je er erg in hebt. 

  
In Azië vind ik het makkelijker als in andere landen. Vaak sta je erbij als iets vers wordt gemaakt zodat je zeker weet dat het niet al uren in de zon ligt te ‘rotten’ . Druk is goed. Als de locals zich verdringen om wat bij de stal te kopen, dan kun je er wel vanuit gaan dat het zo snel gaat dat het ok is om te eten. 

Bovendien geeft het eten in een restaurant in hetzelfde land echt niet meer garanties op vers eten. Want laten we eerlijk zijn: de spullen die ze daar gebruiken hebben ze waarschijnlijk gewoon gekocht op precies dezelfde markt. 

 

Dat visje komt uiteindelijk toch van de markt hoor

 
Hoe doe jij dat op reis? Ben je onverschrokken en eet je alles dat je tegenkomt of vermijd je ten alle tijde de Streetfood stalletjes? En wat is jouw favoriete snack, hapje of gerecht dat je ooit at op reis?

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

12 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  • Wat je zegt: in een keuken kan het ook goor zijn.. Ik ben gek op de Jalan Alor en vind het altijd een feest om daar wat te eten. In Cambodja ben ik ooit heel ziek geworden, al was het eten wel mega lekker. Ik ben daardoor iets kieskeuriger geworden 😉

    • Ja ik let altijd wel op hoor waar ik ga eten. Ik heb eigenlijk tot nu toe alleen echt problemen gehad in Marokko… En dat terwijl ik toen echt wel heb opgelet maar waarschijnlijk het theewater niet goed doorgekookt… Tja en dan hang je al!

  • Tja, hoewel ik dol ben op voedselmarkten ga ik er buiten Europa toch niet vaak aan. Drie bezoeken aan Mexico stond voor mij gelijk aan drie bezoeken aan het lokale ziekenhuis. Voor mij blijft het dus vooral kijken en erg oppassen. In Azië heb ik slechts Japan bezocht, en ik vertrouw de Japanners waar het op eten aankomt meer dan de Nederlanders 😉

    • O dat is niet zo fijn Ester! Ik geloof ook niet dat wij in mexico streetfood hebben gegeten… Althans ik kan me dat niet meteen herinneren. Ja dat je het in Japan wel aandurft dat kan ik me voorstellen! Wel jammer want het is over het algemeen in Azie best ok (met een enkele uitzondering dan he… ;))

  • Ik gebruik mijn neus en mijn gezond verstand: daar waar veel mensen eten, waar een “wachtrij” staat en het eten er simpelweg vers uit ziet. Ook kijk ik graag eventjes naar hoe ze eten klaar maken (koks die lopen te snotteren en hun neus afvegen met dezelfde hand als waarmee ze in hun soep roeren, daarvoor pas ik). Ik vind het alleszins heerlijk, het (Aziatische) streetfood. Altijd weer teleurgesteld als ik hier in BE nasi goreng eet 😉

    • O gadver.. ja die koks die dan allesbehalve zelf hygienisch zijn… Die slaan wij ook altijd even over. Ik vind het ook altijd leuk om te kijken hoe ze het eten klaar maken dus dat doe ik toch al meestal voordat we gaan eten. En soms is het dan voorgekomen dat we toch maar doorliepen! Nasi goreng in Belgie (of Nederland) is natuurlijk eigenlijk niet te vergelijken ook…

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle