Home » Blog » Sukhotai – Thailand
Azie Thailand

Sukhotai – Thailand

Sukhotai - Thailand | papertravels.nl

Het koninkrijk Sukhotai

Ergens halverwege onze rondreis door Thailand kwamen we via de nachttrein aan in Phitsanoluk. Vlak bij Phitsanoluk ligt de oude hoofdstad van Siam, Sukhotai. Sukhotai is een van de best bewaarde plekken van het oude koninkrijk en het gebied heeft rond de 40 tempelcomplexen die over een gebied verspreid liggen van 70 vierkante kilometer.

Sukhotai | papertravels.nl

Je kunt je wellicht voorstellen dat je te voet dan niet heel erg ver komt. Dus ondanks het feit dat manlief echt een VERSCHRIKKELIJKE (ja dat moet echt met hoofdletters) hekel aan fietsen heeft, besluiten we toch een fiets te huren om het terrein te verkennen. Je kunt de fietsen overal in de buurt va Sukhotai huren, maar check wel even van tevoren in wat conditie de fiets is want er zitten wat erbarmelijke exemplaren tussen.

Vroeg op de dag beginnen is ook een goed idee want de middaghitte is behoorlijk moordend en ondanks dat er best wat plekke schaduw te vinden zijn, is het in de ochtend minder druk én koeler. Win win dus.

Van Sukhotai vond ik het Wat Mahathat het mooiste. Dit was het spirituele middelpunt van het koninkrijk. In 1240-70 is de centrale chedi gebouwd door Si Intharathit en in de daarop volgende eeuwen bouwden de koningen die erna kwamen weer stukken eraan. In de 16e eeuw is het verlaten.

Een aantal van de buddha-beelden die er staan zijn echt zo immens groot, daar kun je je bijna geen voorstelling van maken. De foto hierboven is een goed voorbeeld. Ik denk dat een mens ongeveer ter grootte van een vingernagel is. Ik bedoel maar… Kun je je voorstellen hoe de bouw van die boedha beelden is gegaan? Eeuwen geleden? Bizar als je erover nadenkt.

Sukhotai | papertravels.nl

In de buurt van de hoofdingang vind je behalve fietsverhuur ook wat eettentjes en een marktje voor souvenirs en dergelijke. De grootste drukte is natuurlijk bij de hoofd ingang dus neem je fiets en fiets snel weg van de drukte. Op de rest van het terrein kwamen we verrassend weinig mensen tegen!

Check ook even de wikitravel pagina met nog meer info over Sukhotai. Staan trouwens ook een paar leuke tips op!

Sukhotai | papertravels.nl

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle