Sunday roast in Reykjavik’s Apotek

IJsland, wat een prachtig en wild land! En leeg ook. Dat komt waarschijnlijk omdat er in het hele land ongeveer net zoveel mensen wonen als in de stad Utrecht. En qua oppervlakte is IJsland ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland. Dat geeft je wel een idee. Lekker leeg dus. Maar… dat houdt ook in dat er door het land heen niet zo heel veel restaurants zijn. In Reykjavik wordt dat helemaal goed gemaakt, en daar zijn wij dus redelijk los gegaan.

Één van onze stops was restaurant Apotek. Zoals alles in IJsland is het redelijk aan de prijs, maar ze hebben wel een coole inrichting en gevarieerde kaart. Een minpunt vind ik dat zij ook walvis (minke whale) en papegaaiduiker (puffin) op de kaart hebben staan. Dit werd traditoneel gegeten in IJsland, maar tegenwoordig eigenlijk voornamelijk door toeristen. Anyway, wij gingen voor de Sunday roast met IJslands lamsvlees en alle bijgerechten. Goedkoop voor IJslandse begrippen en het was heerlijk!

Het restaurant zit in een voormalige apotheek (had je bijna kunnen raden met die naam hè?) en daar hebben ze de inrichting ook leuk op aangepast. Zonder dat het een gimmick wordt. Apotek verandert ‘s avonds in een club, dat zie je vooral aan de inrichting van de toiletverdieping. Het is wel wat schimmig, maar ik vind bijvoorbeeld de leesruimte beneden tussen de wijnflessen dus echt té leuk.

Dus mocht je toevallig in Reykjavik zijn: aanrader!

Written by
Lis

Gek op eten en reizen. Gecombineerd is helemaal favoriet. Nerd en schaamt zich daar niet voor. Is in het dagelijks leven technisch auteur.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Lis