Tag: Top 5 favoriete accomodaties

Ja hoor, we hebben er weer eentje! 😉 Ik kreeg dit keer een tag toegeworpen via Kim, van Kim op de wereld en dezelfde tag van Robert van Traveljunks. Ik vind het superleuk die tags. Het doet je ook meteen op een andere manier kijken naar de dingen die je al gedaan hebt, de plekjes waar je bent geweest enzovoort. Dat wil dan niet zeggen dat het makkelijk is, want laten we eerlijk zijn: vijf is echt niet veel!

De opdracht was dit keer om mijn vijf favoriete accomodaties op een rijtje te zetten. In eerste instantie dacht ik ‘dat fix ik wel even’ maar al bladerend door de stapels foto’s kwam ik tot de ontdekking dat vijf de lading simpelweg niet dekt. Maar goed, er moest een keuze worden gemaakt dus hier komen ze!

Tortuguero lodge – Costa Rica

In dit hutje was ooit onze allereerste jungle ervaring. En ja, het is eigenlijk te basic voor woorden want behalve een bed staat er niks in de “kamer” en geloof me als ik zeg dat die klamboe geen overbodige luxe was. Maar toch heb ik hele speciale herinneringen aan deze plek. Natuurlijk allereerst omdat we daar onze vuurdoop hadden. Ten tweede was het een klein familiebedrijf met schatten van mensen. Koken als de bovenste beste en nog steeds hebben we daar – van beide keren dat we in Costa Rica zijn geweest – het allerlekkerste gegeten. Prachtige omgeving, recht aan de rivier… Ik heb geprobeerd om uit te vinden hoe het heet en of het nog bestaat maar ik kan het niet vinden. Het is 14 jaar geleden dus of het nog bestaat durf ik niet te zeggen! Ook slapen in Tortuguero?

Nou deze had qua 'charmantheid' zo in de vorige tag gekund..!
Nou deze had qua ‘charmantheid’ zo in de vorige tag gekund..!

River Kwai Jungle Rafts – Thailand

Wat een magisch plekje was dit. De naam geeft het al weg, maar vlak bij de wereldberoemde ‘Bridge over the River Kwai’ liggen deze Jungle Rafts. De perfecte plek om even lekker bij te komen van de hitte. Plonsje in het water te nemen, uitgebreid te eten of gewoon op je vlonder een boekje te lezen. Echt super luxe zijn de hutten niet maar dat maakt het meer dan goed in sfeer.

River Kwai Jungle Rafts - Thailand
River Kwai Jungle Rafts – Thailand

20041201-155 TH 20041202-017 TH

Hotel Bikini Berlijn – Duitsland

Van een totaal andere klasse als de twee voorgaande en in een totaal andere wereld is het Hotel Bikini Berlijn. En laten we het dan over de prijs nog maar niet hebben. Maar absoluut een fantastisch hotel en heel anders als de standaard. Ik verbleef er vorig jaar tijdens een citytrip en met de geluiden van de dierentuin een stukje lager op de achtergrond waan je je af en toe in de jungle… 🙂 De Urban jungle dan weliswaar.

20140917-MH2A9705 bikini hotel berlijn

Tabo cottages – Lake Toba, Sumatra

Midden in het Toba meer liggen de Tabo cottages op het eilandje Samosir.  Op het eiland zelf is niet extreem veel te beleven maar genoeg om je een paar dagen lekker te vermaken. De cottages waren heerlijk ruim en luxe en laten we eerlijk zijn, dat is soms ook gewoon wel eens heel lekker… 🙂

Tabo cottages | papertravels.nl 20141014-420

Ca’ Penelope – Maranello, Italie

En als laatste maar zeker niet de minste is Ca’ Penelope… Voor we naar Italië vertrokken waren we druk geweest met het uitzoeken van aparte slaapplekjes, want een gewoon hotel kan altijd nog natuurlijk en bij ca’ penelope waren we voor de foto’s van de kippen en zo gevallen.. (ja echt, zo zijn we) En het bleek een van de leukste plekjes te zijn. We hadden het slechte weer van de wereld maar vermaakten ons kostelijk met een prive workshop van de chef des huizes. Een hele bijzondere ervaring aangezien zij geen engels sprak en wij geen Italiaans… Haha…

Casa Penelope

Van de kamer heb ik geen goede foto en op zich was de kamer ook niet echt heel bijzonder. Het was meer het plekje op zich, de mensen die er woonden en… het heerlijke eten dat ze bereiden!

 

De tag; mijn vijf topaccomodaties werd bedacht door Daphne van Food & Flipflops

En ik zou wel iemand anders willen taggen maar kan zo snel niemand bedenken die niet al eerder getagged is… Denk er nog even over na!

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 comments
Written by Simone van den Berg