Home » Blog » Thailand: Damnoeng Saduak floating market
Azie Thailand

Thailand: Damnoeng Saduak floating market

Kijk in willekeurige welke reisgids over Thailand en je vindt er gegarandeerd foto’s van Damnoeng Saduak floating market. Dus – als je die kant op gaat – heb je hoge verwachtingen. De foto’s zien er goed uit. Veel bootjes met lokale mensen die hun handel (veelal fruit en groente) aan de man willen brengen.

Damnoeng Saduak Floating market | papertravels.nl

En tot op zekere hoogte is dat ook wat er gebeurt. Er wordt handel gedreven en zoals je ziet aan de foto’s is het een kleurrijk en bedrijvig geheel. Maar ook wel vreselijk toeristisch. De bootjes waar je instapt krijgen allemaal provisie op bepaalde plekken. Dus dat is waar ze aanleggen en verder stoppen ze nergens. Ondanks het feit dat wij wel heel duidelijk niet geïnteresseerd waren in het zoveelste bootje met de zoveelste berg hoedjes.

Damnoeng Saduak drijvende markt | papertravels.nl

Onze bootsman was echter redelijk stoïcijns en ging braaf al zijn verplichte stops af. Ik vermoed omdat hij dat verplicht is maar voor ons wel behoorlijk irritant. Aangeven dat we geen interesse hadden hielp niet, maar goed… Ondanks alle toeristische dingen in en om het water blijft het een leuke ervaring om een kijkje te nemen bij de beroemdste floating markt van Thailand.

Damnoeng Saduak Floating markt | papertravels.nl

Je kunt er heerlijk fruit inslaan, al kan ik niet zeggen wat de prijzen waren. Dat ben ik simpelweg vergeten. Haha… Wij waren er al een tijdje geleden dus geen idee wat de huidige situatie is. Als iemand daar een update over heeft hoor ik dat graag

Damnoeng Saduak Floating markt | papertravels.nl
Iemand nog een hoedje?

Al met al vonden we het op zich een leuk uitje, maar let op dat je niet afgezet wordt want dat gebeurt er snel. Bovendien zijn er leukere en betere drijvende markten in Thailand. Kleinschaliger wellicht maar ook ongetwijeld authenthieker.

Damnoeng Saduak ligt op ongeveer 100 km van Bangkok vandaan. In en rondom Bangkok zelf zijn ook drijvende markten. Als je gaat verdient het aanbeveling om duidelijke prijsafspraken te maken met je bootsman. Het kan er enorm druk worden dus zoals op alle drukke plekken is het handig om op je spullen te passen.

 

This post is also available in: English (Engels)

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

ConvertKit Form

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle