The Great British Cupcakery – Newcastle

Great British Cupcakery | papertravels.nl

I quit sugar

Toen ik in 2015 voor een korte trip naar Newcastle ging dacht ik nog dat ik het ging redden. Je moet weten dat ik namelijk een week of zo daarvoor was gestopt met het eten van suiker. Niet voor altijd, maar ik dacht mee te doen met het I quit sugar programma van Sarah Wilson. Als je er nog nooit van gehoord hebt op de IQS website vind je er alles over.

Een culinair weekend naar Newcastle was dus wel een beetje tricky, maar – zo meende ik – ik kon best wel sterk zijn en geen koekje bij de koffie nemen. Maar ja, toen zag ik het programma en las dat we ook een bezoek zouden brengen aan The Great British Cupcakery… Dat voorspelde weinig goeds.

Great British Cupcakery | papertravels.nl

Dusss…. ging het goed tot die beruchte dag dat we voor de deur stonden van TGB Bakery. Het was al een drukte van belang, want blijkbaar zit heel Newcastle vol met suiker junkies. Niet normaal wat een drukte. Wij hadden gereserveerd. Gelukkig maar anders waren we er zeker niet ingekomen. Toen wij er waren groeide de rij voor de deur uit tot idiote proporties. Wat het zo bijzonder maakt? Nou dat weet ik eigenlijk ook niet. Ik bedoel: ja, er zijn heerlijke taarten, cupcakes en ultra milkshakes en alles smaakt fantastisch maar persoonlijk zou ik niet een uur in de rij gaan staan voor een taartje. Maar dat ben ik.

Cupcake1

In Newcastle denken ze daar nog niet iets anders over… Je snapt vast wel – als je even naar de foto’s kijkt – dat dat suikerloze bestaan van mij daar acuut ophield te bestaan. Tegen zoveel suiker geweld was ik niet opgewassen. En man, wat was het lekker. Wel eigenlijk idioot veel. Als je er een high tea besteld, zoals wij, krijg je íeder een drielaags taartding met veel, heel veel lekkers erop.

Dus als ik je een tip mag geven: neem er een met zijn twee of met zijn drieen misschien. Nog beter. Want het is echt teveel. Als bonus kregen we nog eens allemaal zo’n achterlijke milkshake. Ziet er wel tof uit, maar ik was al in een suiker coma op dat moment dus die milkshake ging er echt niet meer in.

cupcake4

Maar sla The Great British Cupcakery vooral niet over als je een liefhebber bent van zoetigheid. You won’t be disappointed! Zorg wel dat je een lege maag hebt, want die ga je nodig hebben.

The Great British Cupcakery

15 Queen Street, Quayside, Newcastle upon Tyne NE1 3UG, Engeland. Telefoon +44 191 230 2151

Openingstijden: maandag tm vrijdag 09.30-17.00. Zaterdag 09.30-18.00, Zondag  10.00-17.00

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg