The Wine Kitchen – betaalbaar fine dining in Boedapest

The Wine Kitchen - Boedapest | papertravels.nl

Ah mooi Boedapest… Wat lijkt het alweer lang geleden dat we er waren! Time flies zullen we maar zeggen. Ik heb sowieso altijd het idee dat het héél lang is geleden dat we op reis zijn geweest, ook al is dat dan pas vorige maand of zo. 

Anyway, Boedapest is – zoals bekend – een bestemming die een stuk minder duur is als veel andere Europese steden. Dat is fijn voor de verandering en het is dubbel fijn als je houdt van lekker eten. Want je kunt hier dineren en lunchen bij een sterren restaurant zónder datje meteen volkomen blut bent.

winekitchen

Ik had al voor we naar Boedapest vertrokken gehoord over de Wine Kitchen en ook onze Airbnb host Maté vertelde dat het een aanrader was. Bovendien bleek het restaurant in ‘onze’ straat te liggen dus geen reden om niet even langs te gaan! Maar dat bleek nog wat minder eenvoudig want – zoals dat gaat bij populaire restaurants bleek The Wine Kitchen bommetje vol voor alle avonden dat wij er zouden zijn. Ja we konden op vrijdagavond nog aan de bar dineren, maar dat vind ik dan toch altijd wat minder leuk. 

Als ik dan ga wil ik ook wel graag écht in het restaurant zijn, dus we stonden al op het punt om teleurgesteld naar buiten te lopen toen ik ineens bedacht dat de lunch misschien nog een optie zou zijn. En ja!! Bingo. We hadden nog het allerlaatste tafeltje te pakken voor de vrijdagmiddaglunch als we beloofden dat we niet langer als twee uur zouden blijven want daarna was de tafel alweer vergeven. Voor een diner vind ik dat aa, te kort, maar een lunch is toch meestal wat lichter (lees: minder wijn!) en dus leek twee uur ons prima!

20150403-MH2A8795

En wat een fijne plek is het! We hebben echt heerlijk gegeten en we waren uiteindelijk maar een paar tientjes kwijt. Natuurlijk ben je minder kwijt als je de lokale specialiteit aan eten in een snackbar-achtige omgeving maar je bent stúkken minder kwijt als in een sterren restaurant in Hollanda!

Wel een tip om al in Nederland te reserveren. Als je maar vier dagen in Boedapest bent zoals wij, dan is de kans klein dat je nog een plekje kunt bemachtigen. 

The Wine Kitchen

H-1051 Budapest, Sas utca 3.
+36 1 266 0835
borkonyha@t-online.hu

Opening time:
Monday-Saturday: 12-24

The kitchen open hours:
12-16 and 18-23.30

Sunday and Holidays Closed

Bewaren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg