Tien tips om je reis naar Amerika te plannen

Ok, ok, ik weet dat ik heb gezegd dat ik me nog niet al te druk zou maken om de planning voor 2018, maar sommige dingen zijn LEUK om te plannen en laten we eerlijk zijn, soms is het ook gewoon handig om op tijd te beginnen met plannen. We hadden dit jaar voor onze “lange” vakantie de keuze uit Italië of USA. Het is uiteindelijk Italië geworden, maar dat was een soort ienemienemutte beslissing eigenlijk. Nou ok, de financiën speelden ook wel een beetje mee. Want door het boeken van tickets, huren van campers en dergelijke ben je toch wat duurder uit dan in je auto springen en gewoon maar gaan rijden.

Maar meer over onze Italië planning horen jullie binnenkort. Voor nu een aantal tips voor het plannen van je reis naar Amerika. Eigenlijk wil ik het liefst vier weken gaan en een camper huren. Dus daar ben ik nu al naar op zoek want die dingen willen nog wel eens populair zijn.

Waar moet je dus op letten?

 1. Kies eerst je globale route uit. In ons geval kiezen we voor aanvliegen op New York en vandaar zakken we af richting Florida Keys. Op die manier kun je alvast op zoek naar goedkope tickets voor je aankomst én voor je vertrek luchthaven. Via sites als Skyscanner kun je makkelijk de goedkoopste vlucht uitzoeken. Er zijn meer van dit soort sites cheaptickets.com of vliegwinkel.nl en het is de moeite waard om even flink rond te kijken voor je iets boekt
 2. Als je – net als ons – een auto of een camper wilt gaan huren, zoek dan in de buurt van je aanvliegroute voor een verhuurbedrijf die ook de optie biedt om je auto op een andere locatie te droppen. Dat kan bij veel maar lang niet bij alle verhuurbedrijven. Puntje van aandacht dus. Via deze site kun je diverse campers met elkaar vergelijken en zo de beste optie voor jou vinden. Ook voor een gewone auto verdient het aanbeveling om flink rond te kijken en paranoia als ik ben kies ik toch altijd wel voor een gerenommeerd verhuurbedrijf. Je hoort best vaak van die horrorverhalen. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars en met Hertz. Overigens kan het soms veel voordeliger zijn om je auto in Nederland al te regelen. Want dat kun je natuurlijk ook ter plekke doen.
  Met een camper of met de auto?
 3. Zoek uit of je voor het rijden van de camper nog speciale dingen nodig hebt. Zou knap lullig zijn als je aankomt in New York en het blijkt dat je een groot rijbewijs nodig hebt omdat je per ongeluk een monster truck hebt geboekt… 🙂 Autoexpress heeft er een artikel over geschreven waar wel wat handige tips in staan.
 4. Voor elke reis naar de US ben je verplicht om een Esta aan te vragen (Electronic System for Travel organisation). Dit kun je heel handig online regelen. Zorg dat je het op tijd doet, maar uiterlijk 72 uur van tevoren. Persoonlijk zou ik het zo snel mogelijk willen regelen. Maar dat ben ik.
 5. Boek je hotel bij aankomst van tevoren. Ik vind het in de US prima om op de bonnefooi te rijden. Dat deden we tijdens onze reis door Californië ook, maar wees wel verstandig om de eerste een of twee nachten alvast te boeken als je aankomt. Je wilt niet moe en met een jetlag nog drie hotels afbellen of aflopen op zoek naar een vrije kamer.
 6. Heb je je zinnen gezet op een bepaald hotel omdat het zo mooi ligt, zo uniek is of zo kleinschalig enzovoort? Check dan van tevoren hoeveel kamers ze hebben en hoe druk het is op het moment dat jullie die kant op gaan. In de meeste gevallen kun je een hotelkamer al boeken en tot 24 uur van tevoren annuleren voor het geval je een andere route hebt genomen. Niet voor alles even handig maar als je ergens perse wilt zijn dan is dat de moeite waard.
  Slapen in een saloon?
 7. Check de reistijden en afstanden van je geplande route. Denk niet: o dat zien we dan wel. In de US is het over het algemeen makkelijk rijden maar je wilt denk ik niet elke dag 800 kilometer rijden van a naar b. Ik probeer altijd een mix te maken van lange reisdagen en korte reisdagen en natuurlijk plekken waar we meerdere dagen blijven. Zo hou je het leuk.
 8. Check ook onderweg leuke bezienswaardigheden. Zou toch een beetje jammer zijn als je na aankomst op je volgende bestemming komt en dan tot de ontdekking komt dat je net een geweldig leuk restaurant bent gepasseerd (om maar wat te noemen he… haha) Roadtrippers is een leuke en handige app om je route te plannen. Dat kan via de app of via de website.
 9. Budgetplanning! Zo niet echt mijn favoriete onderdeel van een trip, maar zeker als je wat langer weg gaat is het wel handig om te doen. Kijk hoe lang je in totaal weg bent, dan naar je totale budget. Trek kosten als vliegtickets, autohuur en andere grote uitgaven eraf. De rest verdeel je door het aantal dagen dat je er bent. Dan weet je wat je per dag te besteden hebt. En natuurlijk heb je ook hier weer sites die je een handje op weg helpen zoals deze. Heel handig om een globaal idee te hebben van de gemiddelde kosten in een bepaald land. Alhoewel ik dan wel een beetje schrik van die $ 218 dollar pp die ze aangeven. Ik durf toch te denken dat ik goedkoper de dag doorkom dan $ 440 per dag uit te geven… Ze geven $ 80 aan voor budget… Maar toch
 10. Ben je wat langer in 1 bepaalde plaats, check dan ook eens sites als Airbnb of Wimdu voor goedkopere overnachtingsplekjes. Ga je voor die optie dan is het wel handig om dat van tevoren te boeken. De eigenaren hebben wel wat tijd nodig.

Zo, zoals je ziet hebben wij ook nog een heleboel dingen die we uit moeten zoeken. Belangrijkste op dit moment is timing, vluchten en vervoer. En omdat we nog zo ontzettend lang van tevoren bezig zijn, is het ook wat lastig om in te schatten hoe we er dan voor staan. Dus ik denk niet dat we al actief gaan boeken tot nog minimaal een half jaar verder, maar ik hou dit lijstje in ieder geval vast bij de hand! O en dan kun je ondertussen deze post misschien ook meteen maar vast checken.. 🙂

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg