Toscane 

Even een snel bericht vanuit Toscane waar we nu twee dagen verblijven onderweg naar Umbrië. Een aantal jaar geleden zijn we al uitgebreid door Toscane gereden dus de meeste plaatsen hebben we al aangedaan, maar we slapen nu in Mensanello, een gehucht bij Colle di Valle d’elsa, maar wel een fijne uitvalsbasis voor bezoekjes aan San Gimignano, Sienna en de Chianti streek. 

Morgen rijden we door naar Perugia waar we een week blijven en vanaf ons appartement de regio verkennen. 

Vandaag zijn we nog een keer naar San G geweest maar dat viel eigenlijk tegen. Zo druk!! Bovendien was het centrale plein ingenomen door een suffe markt en kon je het hele plein niet meer zien. Dus doorgereden naar Volterra 


Volterra is natuurlijk ook toeristisch maar een stuk minder druk dan San G. Minder groot ook maar zeker de moeite van een bezoekje waard. 

Ik probeerde er in plaats van de standaard gelato eens een vegan ijsje uit en dat was verrassend lekker!


Eerlijk gezegd was het verschil niet te proeven. Van Volterra doorgereden naar Monteriggioni. Ook weer een stuk kleiner maar ook leuk om te bezoeken met een fijn pleintje met leuke restaurantjes. 


Gisterenavond zijn we wezen eten in Siena bij Salefino wat erg lekker was. Niet heel veel keuze aan vega maar wel erg lekker dus een aanrader als je in Siena bent. 


Al met al een fijn bliksembezoek aan Toscane en een voorproefje van nog meer leuks en lekkers in Umbrie! Tot later!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit
Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
  • Nog 3 weken en dan ga ik ook naar Toscane, voor de eerste keer.
    Ik zit een stuk noordelijker, richting Pontedera. Daarna gaan we de hele kust langs richting Spanje.
    Als onderdeel van de voorpret ga ik vast alles lezen wat je over Toscane geschreven hebt 🙂

Written by Simone van den Berg