Home » Blog » Uit in eigen land : Rotterdam
City trips Europa Europa citytrips Nederland Rotterdam

Uit in eigen land : Rotterdam

Bertsmans | Papertravels.nl

Afgelopen week was ik samen met mede blogger Nathalie van Map of Joy op onderzoek in het mooie Rotterdam… Want Rotterdam is de laatste tijd erg hip en happening. Ik probeer te besluiten of Amsterdam of Rotterdam meer hippe tentjes heeft, maar goed, dat is ook eigenlijk helemaal niet belangrijk. Beide steden doen in ieder geval erg hun best en de een na de andere fijne plek wordt geopend. Sommigen met een instant succes en Bertmans is vooral bij bloggers behoorlijk populair.

20150723-_MG_4514

Bertmans – Zaagmolenkade 15, Rotterdam

En met goede rede ook want de menu kaart heeft eigenlijk alleen maar lekkere dingen. En ook nog eens gezond. Er wordt zo min mogelijk met zuivel, gluten en/of suiker gewerkt en dat is natuurlijk van zichzelf al een hot gegeven op het moment. Ik probeerde het ontbijtje uit met cashew whipped cream, granola en gestoofd fruit. LEKKER!!!

20150723-_MG_4523 20150723-_MG_4521 20150723-_MG_4517

Bertmans zit aan de Zaagmolenkade 15, Rotterdam

De Pasta Kantine – Pannenkoekstraat 22A – Rotterdam

De tweede plek waar we naar binnenliepen (ok, de derde maar de tweede sla ik even over) was De Pasta Kantine. We waren er net voor lunch tijd dus het was nog helemaal leeg. En de dames van de bediening riepen ons vrolijk naar binnen. Ja wie zijn wij dan om daar nee tegen te zeggen. De Pasta Kantine is een keten, er zijn inmiddels drie vestigingen van geopend en de sfeer is al meteen goed. Niet alleen doordat je gastvrij wordt onthaald, maar de inrichting is mooi, industrieel maar toch warm.

20150723-_MG_4543

Het nadeel van dit soort rondjes door de stad is natuurlijk dat je niet eeuwig kunt blijven eten en niet eeuwig kunt blijven drinken dus we moesten enigszins strategisch omgaan met onze maag.. Haha… Dat hield in dat we helaas niet bij de Pasta Kantine hebben gegeten maar het zit toevallig vlak bij Foodelicious, waar we toch al regelmatig komen, dus ik voorzie binnenkort een lunch ter plekke met manlief!

Pasta Kantine 2

Na nog een rondje door de Pannenkoekenstraat te hebben gelopen, waar ook andere leuke plekjes zitten als Brasserie Pierre en snackbar met een attitude tante Nel, moesten we natuurlijk ondertussen weer eens wat eten. En onze keuze viel op de Bakkerswinkel, mede dankzij het toffe pand waarin ze gehuisvest zitten en dat een bezoekje waard was.

De Bakkerswinkel – Oostplein 223A – Rotterdam

  bakkerswinkel2

We nuttigden hier een copieuze maaltijd met een heerlijk stukje quiche, een soepje van geroosterde tomaat én ook nog boterhammen. De lunch zou theoretisch voor twee personen zijn maar je kunt er makkelijk met vier man van eten. Je bent dus gewaarschuwd.

20150723-_MG_4576 Bakkerswinkel

 

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

11 Comments

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle