Uruguay: Van High Class tot Back to Basic

Zelf ben ik nog nooit naar Uruguay geweest. Sterker nog; ik ben nog nooit in Zuid Amerika geweest! Niet omdat het me niet aantrekt, maar het is geen goedkoop werelddeel en het is er gewoon nog niet van gekomen. Ik werd door Bart en Nathalie benaderd of ze wat van hun nieuwe thuisland mochten delen op Paper Travels. Nieuwsgierig naar hun belevenissen zei ik ja en hieronder zie je het resultaat. Meer van de avonturen van Bart en Nathalie kun je lezen op hun blog Hasta La Proxima

Van High Class tot Back to Basic
Uruguay is een land dat vaak wordt overgeslagen tijdens een reis door Zuid-Amerika. Een land dat in de schaduw ligt van buurlanden Brazilië en Argentinië. Ook voor ons was het een onbekend land, voordat wij hier naartoe emigreerden. Inmiddels weten wij hoe gevarieerd Uruguay is; van High class resorts tot hippe kustplaatsjes.

Punta del Este | papertravels.nl

High class Punta del Este
Punta del Este wordt vanwege zijn mooie stranden, luxe jachthaven en bruisende nachtleven ook wel het St. Tropez van Zuid-Amerika genoemd. Gedurende drie weken per jaar (rond nieuwjaar) is dit dé hotspot voor Argentijnse en Uruguayaanse celebrities. Vraag je aan de locals wat je absoluut niet moet missen van Uruguay dan zullen ze ongetwijfeld Punta del Este noemen.

PuntadelEste4
Vanwege zijn ligging kun je in Punta del Este genieten van de ruige Atlantische oceaan en de rustige Rio de la Plata. Houdt er wel rekening mee dat het aan de kant van de Atlantische oceaan flink kan waaien. Mocht je willen genieten van de Atlantische oceaan én een lange stranddag dan kun je eerst naar Playa Brava gaan en aan het einde van de middag naar Playa Mansa aan de Rio de la Plata. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan ‘the hand in the sand’ als je op playa Brava bent.

10 km ten westen van Punta del Este ligt Punta Ballena. Hier vind je het bekende Casapueblo van Carlos Páez Vilaró wat tegenwoordig dient als hotel en museum. De omgeving kent vele mooie accomodaties met uitzicht over de Rio de la Plata.

Hippie Cabo Polonio
Een tegenhanger van Punta del Este is Cabo Polonio. Wil je even helemaal back to basic dan mag een bezoek aan dit kustplaatsje zeker niet ontbreken tijdens je reis door Uruguay. Er wordt, behalve door een kleine supermarkt, niet veel gebruik gemaakt van elektriciteit.

CaboPolonio3

Het verhaal gaat dat dit dorp is ontstaan toen Joseph Polloni en zijn bemanning hier in 1753 stranden. Zij zagen geen andere mogelijkheid meer, en besloten op dit stukje land hun bestaan op te bouwen. Overigens is dit niet het enige schip dat hier is gestrand, want er liggen en lagen veel wrakken rond deze kaap.

Cabo Polonio is alleen te bereiken door middel van een grote 4×4 truck die je over de zandduinen naar het dorp brengt. Tickets voor deze truck kun je bij aankomst, voor de duinen, kopen.
CaboPolonio2
In Cabo Polonio kun je de dag doorbrengen met de hippie locals, surf lessen nemen of een bezoek brengen aan de vele zeeleeuwen die er al net zo relaxed bijliggen als het dorpje zelf. ’s Avonds kun je bij het kampvuur uren staren naar een adembenemende sterrenhemel. Vanuit je hangmat natuurlijk!

CaboPolonio1

Ben je nieuwsgierig geworden naar Uruguay, naar zijn mooie stranden en ongerepte kustplaatsjes? Neem dan een kijkje op onze blog!

Written by
Bart en Nathalie

In oktober 2014 emigreerden wij voor Bart zijn werk naar Montevideo in Uruguay. Voor ons toen nog een vrij onbekend land. Samen reisden wij al wel door buurland Argentinië, Paraguay, Bolivia en Peru, maar aan Uruguay hadden wij nooit gedacht. Inmiddels weten wij dat ons nieuwe thuis vele mooie, ongerepte bestemmingen kent, en dit willen wij graag met jou delen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
Written by Bart en Nathalie