Yosemite
16300
HomeOm te zienUSA : Yosemite National Park
UsaUSA

USA : Yosemite National Park

Yosemite

Na ons bloedhete avontuur in de woestijn van Death Valley gingen we verder naar Fresno en Yosemite. Over Fresno kunnen we kort zijn, niks te zien, niks te beleven, maar het was dan ook niet meer als een tussenstop onderweg naar Yosemite.

We hadden wat moeite om een slaapplek te vinden in of rond Yosemite aangezien alles vol bleek te zitten. Uiteindelijk vonden we via Yosemite West Cottages nog een studiootje dat vrij was en aan de rand van het park lag, dus dat klonk allemaal perfect en we boekten er meteen voor twee nachten.

Yosemite

Saloon life

Onderweg naar Yosemite stopten we bij een heuse saloon. Als ik me niet vergis was het in het plaatsje North Fork of iets wat daar op leek en wat een geweldige tent! Dat is precies hoe je een western saloon voorstelt. Compleet met cowboys met cowboy hoeden en de eeuwige alcoholisten aan de bar. Buckhorn Saloon & restaurant… Nou… wij hebben er koffie gedronken enne… als dat de graadmeter is voor  het eten dan zou ik dat maar overslaan. Het kostte dan ook maar $ 2.- voor vier bakken koffie dus wat kun je ervan verwachten? (waarom we er vier dronken als het toch niet te kachelen was…. dat kan ik me niet meer herinneren!)

Saloon
The New Buckhorn Saloon & Restaurant

Natuurgeweld

De watervallen in Yosemite zijn in het voorjaar op hun mooist en ook meteen op het hevigst. Wij waren er in mei en her en der waren de watervallen volledig buiten hun oevers getreden.

Watervallen

Aanvaring met een muur

Ons studiootje lag aan de rand van het park met uitzicht op het bos en was basic maar verder prima in orde. We hadden natuurlijk wilde plannen om de nodige hikes te maken in yosemite in de komende twee dagen maar het noodlot sloeg toe. Ik stootte mijn kleine teen ongenadig hard tegen de muur van de badkamer. Zo erg dat ik voor een momentje vreesde dat ie wellicht gebroken was. Na enig voorzichtig onderzoek van Tom concludeerden we dat hij ‘slechts’ zwaar gekneusd was. En hoopten we nog dat het de volgende dag beter zou zijn.

Ons studiootje
Onze studio van Yosemite West Cottages

Geen wandelingen

Die hoop was al snel vervlogen toen mijn voet toch wel blauw bleek te zijn de volgende dag (en die nacht ook best een beetje had geklopt enzo..) Ik kreeg met veel pijn en moeite mijn wandelschoenen aan maar kon er vervolgens totaal niet op lopen. Geen wandelingen door Yosemite dus.. Balen, maar het was niet anders en ik heb me de komende dagen op teenslippers bewogen. Dat deed in ieder geval minder zeer en we hebben – heel Amerikaans – alles met de auto gedaan.

Vanaf ons balkon zagen we al het nodige wildlife, alhoewel we hoopten op een beer onder het balkon maar die liet zich niet zien. De rotzak… Wel coyotes en herten.

Coyote
Coyote onder het balkon

Overweldigende natuur

En ondanks de tegenslag en het file rijden over de wegen door het park; wat een waanzinnig mooie natuur! Het is zo overweldigend dat je er stil van wordt.

De foto’s zijn midden op de dag genomen dus niet in het beste licht maar zelfs dan ziet het er nog spectaculair uit toch? We bezochten de Bridal Veil waterval van wat dichterbij, maar het water kwam zo hard naar beneden dat je alleen gewapend met regenkleding en zonder camera’s die kant op kon. We gingen slechts een klein stukje en waren al volledig doorweekt. Wat een natuurgeweld!

Bridal veil Watervallen

Omdat lopen toch niet echt ging hebben we heerlijk genoten op diverse plekjes met het kijken naar de eekhoorntjes. Blijft leuk.. 😉

Eekhoorn
Eekhoorn yosemite
Eekhoorn

Al met al vond ik Yosemite, ondanks mijn manke poot, een absoluut hoogtepunt van de reis. Ik had graag een beer gezien en ik had graag door het park gehiked, maar goed; gezien de omstandigheden hebben we er het beste van gemaakt!

Volgende stop: San Francisco!

O en nog even een melig filmpje over de maat van een gemiddelde pizza in de US. Bizar groot! Je kunt je inschrijven voor ons Youtube kanaal! 🙂

Alle posts over bestemmingen in de USA vind je hier terug. Check ook de post van Nathalie over de niet te missen natuur in de US.

  1. Yosemite is echt prachtig, een geweldig natuurpark! Wij hadden ook een stop in Fresno en werden er bestolen van zo’n beetje al onze belangrijke bezittingen. Dat leverde ons vertraging op waardoor we een dag korter in Yosemite waren. Erg jammer, maar we hebben toch de Half Dome beklommen. Balen van jouw teen joh, maar gelukkig heb je toch nog wat gezien van de geweldige natuur. Wat heb je onwijs mooie foto’s gemaakt!

  2. Oh, wat balen van je teen! Toch heb je nog hele mooie foto’s kunnen maken, wat een prachtige natuur. En dat pizza filmpje, hilarisch. Wat een verschil dan in maten met hier zeg!

  3. Wow, wat een prachtige natuur daar! Zo groen!
    Misschien toch maar iets harder mijn best gaan doen om mijn vriend over te halen uiteindelijk (als we China ooit eens gaan verlaten) toch maar naar de V.S. te verhuizen.

  4. Wat balen van je voet! Vervelend als je ergens zo’n zin in hebt. Desalniettemin zijn de foto’s prachtig…. oh man wat wil ik hier ook graag naartoe! En Zo’n Saloon lijkt me ook zo tof om eens binnen te wandelen… heerlijk Amerikaans.

  5. Oh, zo mooi! Yosemite staat al een tijdje op mijn lijstje en als ik die foto’s zie, dan blijkt dat zeker terecht! Wel jammer van je teen, maar gelukkig heb je toch nog veel moois kunnen zien. En misschien was het toch maar goed dat je geen beer tegen kwam, je weet maar nooit hoe dat had afgelopen 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like