Vietnamese gestoomde broodjes Bahn bao

Vietnamese gestoomde broodjes | papertravels.nl

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal zeker weet of de benaming van deze broodjes nou wel correct is. Maar ach, who cares… Het gaat er tenslotte uiteindelijk om dat het lekker is. 😉 Deze gestoomde broodjes komen uit Vietnam maar hebben hun oorsprong in de Chinese dumpling. Althans dat is wat ik er tot nu toe van heb kunnen vinden

Vietnamese gestoomde broodjes

Ba pao of bahn bao??

Ik heb deze broodjes overigens ook nooit in Vietnam gegeten. Dus in die zin kan ik je ook niet vertellen hoe het nou heet of hoe het in Vietnam wordt genuttigd. Nou goed verhaal dit. Haha… Ik vind persoonlijk een bao pao zoals je die in de supermarkt of bij de toko kunt kopen hier niet lekker. Vies en klef. Dat komt door de hoeveelheid deeg ten opzichte van de vulling. In deze broodjes stopten we lekker geroosterd buikspek met flink veel (homemade) hoisinsaus. Zooo lekker!

Vietnam?

Heb jij wel deze broodjes in Vietnam gegeten? Dan hoor ik het graag. Ben heel benieuwd wat nu de juiste benaming is voor dit. Uiteindelijk maakt het natuurlijk ook niet zoveel uit maar ik had er graag meer over willen vertellen. Een zoektocht op google maakt me ook al niet veel wijzer. De meeste broodjes die je terug vindt onder de zoekterm bahn bao zijn dichte dumplings, meer wat wij hier bao pao noemen. Weet jij wat het moet zijn? Let me know!

Print
Vietnamese gestoomde broodjes | papertravels.nl

Vietnamese gestoomde broodjes Bahn bao


 • Author: Simone van den Berg
 • Cook Time: 15 mins
 • Total Time: 15 mins
Scale

Ingredients

 • 1,5 kg buikspek met zwoerd
 • zout
 • bahn bao vriezer toko
 • zelfgemaakte hoisinsaus
 • bosuitjes
 • groente en ander beleg naar keuze komkommer, wortel, sla ed.

Instructions

 1. Neem een superscherp mes en snij het zwoerd in met kleine tussenstukken zodat je zoveel mogelijk inkepingen hebt. Snij in tot je aan het vlees bent. Niet te diep, maar je moet er wel tussen kunnen met zout
 2. Wrijf het goed in met zout
 3. Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250-275˚C)
 4. Zet je buikspek in de oven met de zwoerdkant naar boven voor een 30 minuten.
 5. Draai de temperatuur daarna terug naar 175˚C en laat het buikspek nog 30 minuten per 500 gram vlees in de oven. In ons geval dus 1,5 uur.
 6. Laat het vlees even goed rusten, snij daarna plakken.
 7. Stoom de broodjes in een bamboe mandjes of stoompan volgens de gebruiksaanwijzing en beleg de warme broodjes met het buikspek en je toppings.
 8. Serveer met de hoisinsaus

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg