Wat is dat nou, dat Paper Travels??

Paper Travels | papertravels.nl
Slechts van de laatste paar jaar

Toen ik op zoek was naar een naam voor mijn reisblog hoefde ik er eigenlijk niet eens heel lang over na te denken; ik ben namelijk een heuse notebook junkie. Ik heb er veeeeeeeel en al vanaf onze allereerste reis hou ik daar uitgebreid een verslag van bij. Op papier. Ik geloof niet dat ik dat al deed toen ik nog met pa en ma op vakantie ging maar die gekte is wel vrij snel daarna begonnen. Die allereerste Tienertoer… 😉 Fietstocht door Duitsland. Alles werd vastgelegd in een notitieboek. Soms groot, soms klein, zoals je goed kunt zien aan de berg die het nu inmiddels al is. Paper Travels was dus een logische naam. Papier en reizen gaan voor mij tenslotte hand in hand.

20150202-MH2A5681

Ik moet her en der nog even een label opplakken zodat ik het makkelijker terug kan vinden welke reis in welk schrift staat, maar hoe leuk is het om af en toe een willekeurig schrift te pakken en het terug te lezen?

Ondanks het digitale tijdperk is een nieuw notebook dus het eerste waar ik aan denk bij een nieuwe reis. En tegenwoordig heb je zooooveel leuke en fijne notitieboekjes dat ik bij deze heb besloten om een nieuwe rubriek te beginnen. Daarin beschrijf ik elke keer een traveldiary. De voors- en tegens. Wat is er fijn aan, wat is er minder fijn aan en waar kun je het kopen.

Want je snapt natuurlijk wel dat de belangrijkste reden voor zo’n rubriek is dat ik dan mijn verslaving uit het oogpunt van ‘onderzoek’ nog een beetje meer kan spekken. Dan heb ik tenminste een reden om nóg een notitieboek te kopen. Want even tussen jou en mij gezwegen; ik heb er momenteel genoeg leeg liggen om de komende 10 jaar elke reis en elke reisje in een nieuw schrift te zetten…

Maar je bent verslaafd of je bent het niet.. 🙂 En… omdat ik er zoveel heb kan ik er misschien ook af en toe wel eentje weggeven.. Dus… morgen even langskomen!

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments
  • Oh.. Het is zo herkenbaar! Heerlijk om terug te bladeren door alle verhalen en belevenissen maar vooral ook alle opgeschreven hersenspinsels. Gedachten krijgen immers vaak de vrije loop door alle ervaringen en indrukken tijdens n reis.

  • Ik heb het in mijn telefoon gezet 🙂 Maandag is bij mij altijd zo’n dag die om is voor ik er erg in heb.. en zeker voor ik er erg in heb andere blogs te lezen! Dus dank 😉

    We gaan einde van het jaar waarschijnlijk opnieuw drie maanden reizen.. dus kan wel een boekje gebruiken 😉

  • Heerlijk! Ik wil er dit jaar ook mee beginnen. Vorig jaar heb ik voor het eerst een blog bijgehouden en ik vind het ook zo leuk om die posts terug te lezen. Ik kom morgen even spieken voor de winactie!

  • Erg herkenbaar, heb hier ook stapels plakboeken liggen. Heb dat van mijn opa, die maakte ze al van zijn reizen! En inderdaad, je kunt nooit genoeg ‘verse’ notebooks hebben liggen. Zo fijn!

Written by Simone van den Berg