Winactie: Geimpregneerde klamboe van Careplus

Al vanaf onze allereerste tropische reis naar Mexico in 1997 gebruiken we de spullen van Careplus, van de flesjes Deet tot de tekentang, tot de klamboe tot de ORS zakjes. Niet dat we het allemaal nodig hebben maar het zijn wel dingen die standaard in ons EHBO setje zitten. Ok die klamboe niet natuurlijk, die past er niet in… 🙂

Klamboe

Dus hoef gaaf is het dat ik vandaag maar liefst twee klamboe’s weg mag geven! Ik kan me nog goed onze eerste tropische ervaring herinneren waar ik wel heel erg blij was dat ik veilig onder mijn klamboe lag. Het was in een hutje in Costa Rica. Of eigenlijk was hutje nog een te luxe term; een aantal balken op vier palen en een dak erboven. Tussen alle planken zaten zoveel gaten dat een dikke slang er met gemak zo naar binnen had gekund en ik betwijfel ten zeerste of die klamboe had geholpen tegen een slang, maar behalve groot wild renden er ook de nodige kakkerlakken, mieren en spinnen door de hut heen. O en dan hebben we het nog niet eens over de muggen gehad. Want uiteindelijk is een klamboe in eerste instantie bedoeld voor het tegenhouden van stekende rotbeestjes in de nacht, maar ik vind het persoonlijk altijd een heel fijn idee dat alle andere creepy crawlies er op zijn minst wat minder makkelijk in kunnen komen.

20041205-043 TH

Ik ben dan ook het type persoon dat angstvallig zorgt dat de klamboe netjes is ingestopt onder het matras… O en dat de kieren dicht zijn als je er eentje hebt met een opening.

En alle gekheid natuurlijk even op een stokje maar in veel landen is een klamboe essentieel om te overleven, want malaria is een niet te onderschatten probleem in veel gebieden in de wereld. Heb je een oude klamboe waar wellicht een paar gaatje in zitten maar die verder nog wel bruikbaar is, gooi die dan niet weg maar geef hem liever aan een familie in het land dat je bezoekt en er zijn zelfs organisaties die oude klamboe’s innemen en zelf verdelen onder de mensen die het nodig hebben. Althans ik heb daarover gehoord maar bij nazoeken kon ik het niet meer vinden.

20041205-046 TH

Maar ga je zelf binnenkort op reis en wil je kans maken op een van die fijne lichtgewicht klamboe’s van Careplus? Laat dan hieronder een comment achter en je dingt mee in de verloting! LET OP! Alleen comments die binnen zijn voor 6 februari dingen mee.

Schermafdruk 2016-01-27 18.17.44

Careplus heeft een uitgebreid assortiment om jouw reizen veiliger en comfortabeler te maken en deze klamboe is er natuurlijk maar een voorbeeldje van.

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 comments
 • Hi Simone! Mijn vriend en ik gaan in oktober beginnen aan een tweejaar lange reis; Thailand, vietnam, nieuw zeeland en Frans Polynesië onder andere en zijn nu bezig met het bij elkaar zoeken van alle spulletjes! Deze zou top zijn:)

 • Op reis is een goede klamboe onontbeerlijk, maar helaas thuis óók voor mij, want ik wil niet graag gebeten worden in mijn oedeem arm…. en al helemaal niet nu tropische muggensoorten zich hier in Nederland steeds meer thuis gaan voelen en zich kruisen met de Hollandse mug! Misschien zou zo’n fijne Careplus klamboe zelfs standaard in elk Hollands huis moeten hangen! In elk geval in mijn huis, graag!

 • Ik heb afgelopen jaar mijn klamboe achtergelaten bij een gezin met kleine baby in Myanmar. Er zaten geen gaten in maar zo konden hem zó goed gebruiken. Aangezien ik zweer bij een goede klamboe zou ik wel graag één van deze 2 mee willen nemen op mijn volgende reizen! Dat hij lichtgewicht is vind ik ook erg fijn, scheelt weer in de bagage!

 • Dat heb ik dus gemist op mijn trip naar Cuba. Mijn reisgenote had wél een lichtgewicht klamboe in de vorm van een tentje bij zich. En dat heb ik geweten en zij ook: ze had vrijwel geen muggenbulten en ik telde er op een gegeven moment zo’n 75. Toen ben ik maar gestopt met tellen 😭
  Dat tentje is overigens een uitkomst, je ligt er in en kunt het volledig afsluiten zodat er geen mug of ander kruipend beest in komt.

 • Oh ik zou graag een klamboe van Careplus winnen.
  Wij gaan binnenkort op vakantie naar Kaapverdië en volgend jaar staat Namibië op onze lijst.
  Daar kunnen e een klamboe zeker wel gebruiken.

 • Jaa! Deze zou ik graag winnen, we hebben al een klamboe maar die is helaas al aardig oud en ook best groot! Niet zo handig dus, daarom zou ik deze graag winnen zodat volgende reizen weer fijn zijn! En dan toch maar een plekje zoeken voor de oude in de tas, zodat we daar alsnog iemand mee blij kunnen maken!

 • Zo’n klamboe komt steeds van pas!
  Ook ik ben minder opgezet met rondkruipend en stekend “wild”.
  Laat me maar rustig onder een gazen tentje slapen!

 • Oeh! Mijn wereldreis voor onbepaalde duur gaat binnenkort eindelijk beginnen!
  Een klamboe heb ik nog niet gekocht en staat zeker op mijn lijst om mee te nemen. Ga namelijk naar Azië en zuid/midden Amerika!

  Met de zikavirus in opkomst in Zuid Amerika is het sowieso essentieel om er 1 te hebben!

 • Mijn ervaring is dat er een klamboe hangt als het nodig is in dat land. Op reis gat er dan ook niet snel een mee. Maarrrrr; kan de klamboe goed gebruiken in Nederland tijdens zomerse kampeerweekenden en weken in de bossen. En nu maar duimen…!

 • Dit lijkt me zo handig! Ik ben kaviaar voor muggen, dus dit zou me goed van pas komen! Zowel binnenkort op Curacao, als gewoon hier in Nederland in de zomer. Eindelijk een keertje niet lekgestoken of plakkend van het muggenspul lijkt me top!

 • Hoi Simone! We gaan dit jaar de eerste keer naar Indonesië.😄 Mijn zoontje en ik zijn beide voor muggen verschrikkelijk antrekkelijk. Mijn man heeft er bijna geen last van muggen. Zo’n klamboe zou dus goed van pas komen.

Written by Simone van den Berg