Snij de ui en de knoflook fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijdt ze in stukjes.
Kook de sperziebonen voor 6 minuten. Als ze klaar zijn, zet je ze aan de kant.
Ondertussen fruit je de kurkuma, garam masala en de kerriepoeder kort in hete olie. 5. Zet het vuur wat lager en voeg de ui toe. Fruit deze goudbruin en voeg dan de knoflook en het gehakt toe.
Mix ondertussen in een kom het brood samen met de melk. Laat even staan en voeg dan de azijn, de chutney, de jam, de kaneel, de appel, de amandelen en de rozijnen ook toe.
Als het gehakt gaar is, kunnen de sperziebonen en de mix ook toegevoegd worden.
Meng in een kom 3 eieren met de melk die nog over is.
Vul een ovenschaal met het gehaktmengsel en giet daar de eieren en de melk overheen.
Bak in 35 minuten de Bobotie gaar in de oven op 175 graden. De Bobotie is klaar als het eimengsel goudbruin is geworden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!