Deze snelle versie van de Cambodjaanse klassieker is heerlijk om als doordeweekse maaltijd te eten en je weer even terug te transporteren naar Cambodja!
Zet eerst de rijst op om te koken. Ondertussen kun je de rest bereiden
Voor de amok pasta snij je alle ingredienten wat kleiner en dit doe je vervolgens in een kleine keukenmachine. Draai dit tot een fijne pasta. Je kunt het alternatief ook met een vijzel doen zoals meer traditioneel.
Als de pasta te dik is voeg je nog een beetje water toe.
Doe de kokosmelk en de vissaus samen in een kom. Zet apart.
Verhit een wok met wat olie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Doe de kip over op een bord.
Doe nu de amok pasta in de wok en bak dit tot het gaat geuren. Hou hiervoor ongeveer 3-4 minuten aan.
Voeg je kokosmelk mengsel toe en roer het goed om te combineren.
Om de saus wat dikker te maken maak je een maizenapapje door 2 tl maizena te mengen met wat van het kokosmengsel. Roer tot de klontjes eruit zijn en voeg dit toe aan de wok.
Zodra de saus is ingedikt voeg je de kip weer toe en laat het geheel lekker pruttelen voor een minuutje of 10.
Serveer de chicken amok met de jasmijnrijst en eventueel koriander. Bestrooi met de limoenrasp.
Trefwoord citroengras, kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!