Vet een aardewerken ovenschaal of een gietijzeren pan zoals ik heb gebruikt goed in met boter. Zet apart.
Verwarm een kleine steelpan met de melk, citroenschil en het kaneelstokje. Breng aan de kook, laat heel even kort koken, zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
Splits de eieren. Doe de eidooiers met de bloem en de suiker in een kom en klop tot een geheel. Voeg de afgekoelde melk (zonder kaneelstokje en citroenschil) toe terwijl je blijft roeren.
Klop de eiwitten stijf met een klein beetje zout en vouw ze door je eidooiermengsel.
Schep het deeg in je beboterde vorm, bestrooi met kaneel en bak voor ongeveer 15 minuten in de oven of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
Laat afkoelen en serveer in punten met een elvas pruim bij elk puntje.
Trefwoord bloem, eieren, suiker
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!