Doe de kokosmelk, rijstmeel en suiker in een mengkom. Meng het met een halve liter water door en een klein beetje zout. Dit gaat het beste met een garde. Zorg dat alle klontjes eruit zijn.
Zet nu je aebleskiverpan (of gebruik een poffertjespan) op medium vuur en zorg dat in elk gaatje van de pan wat boter zit. Dit gaat het makkelijkste met een kwastje en gesmolten boter.
Zorg wel dat de pan goed heet is voor je het beslag erin doet. Anders heb je kans dat alles aan de pan vast kleeft en dan is eruit halen lastig. Erin scheppen is het makkelijkste met een kleine juslepel.
Laat elk poffertje ongeveer 4-5 minuten per kant bakken. Draai dan om met een vorkje (of twee vorkjes) en bak de andere kant ook. Aan de buitenkant moeten ze lekker crispy zijn en aan de binnenkant nog lekker sticky. Herhaal dit tot al je beslag op is.
Trefwoord kokos, rijstbloem
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!