1pakjegekonfijte rode en groene kersenom te versieren
Instructies
Vet een bakblik in, bekleed met bakpapier en vet opnieuw in. Verwarm de oven voor op 180˚C.
Klop de boter met de suiker tot luchtig. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zeef de bloem erbij en meng weer goed door. Dan kan het zout, bakpoeder, vanille- en amandelaroma erbij. Zodra alles goed gemengd is stort je het beslag over in de bakvorm en zet dit in de oven voor ongeveer 50 minuten.
De cake is klaar als een houten prikker er schoon uitkomt.
Vulling
Rooster de cashewnoten in de oven tot deze lichtbruin zijn. Maal de noten nu zo fijn mogelijk. Neem een steelpannetje en doe hier de margarine, gecondenseerde melk, water en de cashewnoten bij. Blijf goed roeren met een houten pollepel tot het mengsel iets dikker wordt. Haal van het vuur, voeg de vanille toe en roer goed door.
Snij de gebakken en afgekoelde taart nu in drie delen overdwars. Besprenkel de onderste laag met likeur naar keus, strijk hierop een laag cashewnotenvulling. Leg de andere plak taart erop en herhaal de handeling.
Na het vullen van de taart smeer je de buitenkant ook volledig in met de cashewnotenpasta. Laat de cashewnotenvulling niet afkoelen want dan wordt het hard en moet je het opnieuw opwarmen.
Voor de garnering gebruik je hele cashewnoten met gekonfijte rode en groene kersen.