Potatobread is een heel bekend gerecht in Noord Ierland maar de versie die wij voorgeschoteld kregen was verre van ideaal. Ik kreeg een origineel recept van Paula McIntyre en maakte mijn eigen batch. Heerlijk! Eet wel warm en met boter.
Officieel hoor je de aardappels te koken in de schil, de schil dan te verwijderen en de aardappels door een pers of zeef te drukken. Je kunt natuurlijk ook een aardappelstamper gebruiken maar zorg wel dat het goed glad is. Niet teveel klontjes.
Voeg de bloem, suiker en het zout toe en meng tot het een geheel wordt. Dit gaat het makkelijkste als je het uitstort op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed het kort door. Niet langer dan ongeveer 30 seconden.
Maak er een bal van en druk deze vervolgens plat tot een diameter van ongeveer 15 cm. Snij dit in 8 plakken (wedges)
Verhit een koekenpan met boter en bak hierin het potatobread gaar en goudbruin. Serveer direct met roomboter!
Trefwoord aardappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!