Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sticky rijst met mango
Ben je ooit in Thailand geweest, dan is de kans groot dat je daar wel eens als dessert Thaise sticky rijst met mango hebt gegeten. Maak het nu eens thuis met dit eenvoudige recept.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Thaise keuken
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
200
gr
kleefrijst
of sushi rijst
120
ml
kokosmelk
1
rijpe
mango
1-2
el
palmsuiker of bruine suiker
1/4
tl
zout
1
pandan blad
Instructies
Laat de rijst eerst een uur weken voor je het gaat koken. Kook de rijst daarna op zacht vuur ongeveer 15-20 minuten of tot het gaar is.
Doe de kokosmelk in een pan en kneus het pandan blad voor je het erbij doet. Breng aan de kook. Zet het vuur uit en haal het pandan blad eruit.
Neem 2 el kokosmelk eruit en zet apart voor later gebruik.
Doe de rest van de kokosmelk in een kom. Voeg de palmsuiker en het zout toe.Meng dit goed door. Voeg de kleefrijst toe en meng goed door.
Doe op een bord of in een kom en giet de 2 el kokosmelk eroverheen. Serveer met rijpe mango.
Trefwoord
kleefrijst, mango, rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!