Begin met het maken van het beslag. Hiervoor meng je de bloem, bakpoeder, suiker en zeezout bij elkaar en meng het even door.
Rasp de aardappel en voeg dat toe aan het beslag.
Giet de bouillon erbij en roer alles even goed door tot gemengd. Zet het minimaal 1 uur weg in de koeling.
Ondertussen maak je de saus door de ingredienten daarvoor te mengen.
Snij ondertussen de Chinese kool heel fijn. Zorg dat er geen vocht in de kool zit, dat maakt het beslag dunner.
Snij de shiitake in plakjes.
Na een uur meng je de vier eieren door het beslag en dit klop je door. Voeg de fijn gesneden kool erbij en roer alles goed door.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe er ruim olie en boter in. Zodra heet voeg je het beslag toe aan de pan en zet het vuur iets lager. Verdeel de plakjes shiitake over de bovenkant. Dek af met een deksel en laat vijf minuten garen.
Na 5 minuten check je of de onderkant mooi bruin is geworden. Zo ja dan draai je de pannenkoek om. Gaat dit lastig of durf je het niet aan? Laat hem dan op een bord glijden, doe daar een tweede bord op, draai om en laat weer in de pan glijden.
Bak de tweede kant ook weer met deksel op de pan voor 5 minuten en eindig met nog 2 minuten zonder deksel.
Doe de pannenkoek over op een bord en verdeel hier een paar eetlepels van de okonomiyaki saus over. Drizzle de mayonaise erover op de kenmerkende manier (zie foto) en eindig met de bonitoflakes en bosui.
Serveer warm
Trefwoord kool
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!