Home » Blog » Zes dingen om te doen in Philadelphia
Noord- en Zuid Amerika USA USA Citytrips

Zes dingen om te doen in Philadelphia

Wat een heerlijke stad is Philadelphia! Het is er wat kleinschaliger en relaxter dan in New York. De mensen zijn er ook beduidend relaxter en je kunt je helemaal te buiten gaan aan alle super leuke eettentjes. Dat vind ik dan ook meteen altijd het lastige met eetgelegenheden. Je wilt ze allemaal proberen maar je hebt niet oneindig veel ruimte in je maag. Nog afgezien van het feit dat je ook niet tien kilo zwaarder thuis wilt komen, toch?

Natuurlijk is er meer te doen in Philadelphia dan alleen eten dus behalve lekkere eetplekjes geef ik je de dingen die je niet mag missen hier. Van lekker eten tot een beetje cultuur.

Reading Terminal Market

We kregen deze tip van onze Airbnb host in New York en dat was een gouden tip. Want ik had er dus nog niet eerder van gehoord en had Cathy het ons niet verteld dan waren we er zeker niet geland. De Terminal Market zit centraal en zit bommetje vol met de lekkerste dingen. Aan de binnenkant van het pand zijn het vooral de eettentjes waar je wat kunt bestellen en dat vervolgens opeten in het middengedeelte van het terrein. Ik moest natuurlijk een Philly Cheesesteak eten en dat heb ik dan ook daar gedaan. Lekker maar zeker niet het lekkerste dat je er kunt eten. Wij aten er waanzinnig lekkere donuts bij Beilers Doughnuts. Hou er rekening mee dat je er gerust een tijdje in de rij kunt staan want ze zijn populair. Wij hadden mazzel dat de rij niet idioot lang was, want we hoorden van de dames achter ons dat het geregeld vele malen langer is. Just so you know. In de hoek – en ik weet helaas de naam van het tentje niet meer – verkochten ze bonbons en koekjes. Wij kozen een koekje en wel een Lemon drip koekje (gedipt in chocola) Ik begin gewoon weer een beetje te kwijlen als ik eraan denk. Zo lekker! Er zit nog veel meer dus gewoon even langs gaan. Ook perfect voor een regenachtige middag zoals bij ons.

Reading Terminal Market zit in de buurt van Chinatown op 12th street 51N. Elke dag open van 8 tot 6 behalve op zondag van 9 tot 5.

Restaurant Tinto

Tinto was voor ons een beetje een gok. We waren op zoek naar een plek om te eten ’s avonds die niet al te ver lopen van ons hotel af zou zijn. Nu zit er plenty waar wij zaten (City Center) maar Tinto klonk goed en dus wij erheen. Ik check trouwens vaak dit soort dingen op Foursquare. Ik vind het een handige app om snel even te checken waar je restaurantjes kunt vinden in de buurt.

Nog een handige app is Open Table. Hiermee kun je zien wat er in de buurt zit en je kunt meteen reserveren. Aanrader, vooral in het weekend!

Maar Tinto dus niet gereserveerd en we hadden geluk dat er nog een plek was. Het profileert zichzelf als tapas restaurant maar is zoveel meer dan dat. Ten eerste moet je er niet de standaard tapas verwachten zoals wij dat in Nederland kennen. Tapas met een beetje meer niveau zeg maar. Neem vooral de canapé met duck en de pork Belly. O en de bietensalade is prachtig en heerlijk! Alles was heerlijk. Het zijn kleine gerechtjes om te delen. Dat is hetzelfde als ‘gewone’ tapas. Absoluut een aanrader!

Tinto zit op 114S 20th street

Mutter museum

Ik ben echt geen liefhebber van musea. Ik vind er gewoon meestal geen bal aan. Dus… Onze waiter van Tinto gaf ons een tip voor een museum dat letterlijk om de hoek zat van het restaurant (en dus van ons hotel) Mutter is een museum met allerlei medische wonderbaarlijkheden uit de 19e eeuw. Vitrines vol met schedels (ja echte) en skeletten van mensen die leden aan de engste ziektes. Stolpen vol met rare organen en Siamese tweelingen en dergelijke. Nou ja er is nog veel meer en vergeet vooral niet om de verhalen erbij te lezen want dat maakt het museum bijzonder. Je mocht er helaas geen foto’s maken dus die heb ik niet maar als je in Philly bent is het een aanrader!

Mutter zit op 19 S 22nd straat

Eastern State Penitentiary

De ESP was als gevangenis in werking van 1829 tot 1971. Gek idee dat het dus nog in werking was toen ik een jaar of 8 was. Best raar als je kijkt hoe het er nu bij staat. Een kleine vijftig jaar later. Want de plek is behoorlijk vervallen en dat maakt het ook eigenlijk extra leuk vind ik. Ik las dat ze van plan zijn om stukken te renoveren maar persoonlijk zou ik dat dan weer zonde vinden. Niet alle celblokken zijn toegankelijk voor het publiek en juist degene waar je niet in mag zijn het mooiste. Fototechnisch dan he. Gelukkig kun je prima tussen de tralies door fotograferen dus je hoeft er niet in om een foto te kunnen maken. Leuke plek om rond te struinen en zeker een aanrader als je houdt van vervallen gebouwen.

ESP zit op 2027 Fairmount Avenue

Philadelphia Museum of Art

Ok, ik moet heel eerlijk zijn: ik vond dit niet zo leuk. Dat kan komen doordat we natuurlijk al van alles hadden gezien die dag en ik een beetje kunstmoe was. Of het kan komen doordat ik nu eenmaal een beetje een cultuur barbaar ben. Het is niet goedkoop dit museum. Met zijn tweeën $ 40,- maar je mag dan wel twee dagen lang komen. Er is genoeg te zien, van een nagebouwd Japans theehuis tot de zonnebloemen van Vincent van Gogh en nog veel meer. Genoeg te zien dus en velen noemen dit een hoogtepunt. Dus vandaar dat ik het er toch maar even bij vermeld. Hou je van kunst en schilderen, dan zeker naar toe gaan. Het is enorm groot dus die twee dagen heb je wellicht wel nodig ook. Op korte afstand van dit museum zit ook het Rodin museum met de denker. Ook leuk (als je van kunst houdt)

The Dandelion

The dandelion is een Engelse pub maar dan in Philadelphia… 🙂 Je vindt er Engelse klassiekers als Bangers & Mash en Fish & chips. Het is een populaire plek dus zeker in het weekend is het handig om even van te voren te reserveren. Het is niet super fantastisch eten of zo, maar de sfeer is relaxed, het eten is goed en een prima plek om een avondje door te brengen. O en ook fijn: als je voor 7 uur komt val je nog met je neus in de Happy Hour-boter. Een glas wijn kost dan maar $ 5,- en met alle prijzen die om je oren vliegen is dat best een keer fijn.

The Dandelion zit op 124 S 18th street

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle