Home » Blog » Zeven keer lekker eten in Zagreb
Europa citytrips Kroatie Zagreb

Zeven keer lekker eten in Zagreb

Zeven culitips Zagreb | papertravels.nl

Alexandra gaf je hier al de nodige tips voor dingen die je kunt doen als je in het mooie Zagreb bent aanbeland. Maar natuurlijk wil je niet alleen ronddwalen door de stad. Je wilt ongetwijfeld ook neerstrijken in een van de vele leuke tentjes die Zagreb rijk is.

Lekker eten in Zagreb

Zagreb is druk maar op een relaxte manier. De locals hebben de overhand en niet de toeristen. Er zijn zoveel barretjes, cafe’s en restaurantjes dat het onmogelijk is om die allemaal uit te proberen in korte tijd maar wij bezochten een aantal die we je niet willen onthouden.

Torta i to

Voor een heerlijke kopje koffie of thee kun je terecht bij het knusse Torta di to. Het heeft een terras aan de straat maar ook een terras op een binnenpleintje waar je meer beschut zit en enigszins uit de zon als het heet is. Ik at er de superlekkere brownie plus. Aanrader!

Torta i to | papertravels.nl

 

Agave

Agave is een van de betere restaurants van de stad en je kunt er heerlijk zitten op een van de verhoogde terrassen. Je zit daar iets meer beschut dan aan de straat, je hebt beter uitzicht en kunt van alles bekijken wat er beneden op de straat plaatsvind. De kaart is verrassend en erg smaakvol. Ik at er de varkensnek met linzen en een onwaarschijnlijk lekkere chocoladetaart toe. Grappig is ook dat de wijnen van Petrac Winery hier ook geschonken worden dus dat werd voor mij de varkensnek met natuurlijk een glas Karisma.

Agave | papertravels.nl

 

Sjedi 5

Sjedi 5 is ook weer zo’n cute koffietentje met een klein buitenterras in het groen en – waar ze vooral bekend om zijn – de mega gekleurde koffie’s. Het is natuurlijk niet meer dan wat kleurstof wat ze door het melkschuim doen van de cappuccino maar het is wel weer eens wat anders en de koffie is verder heerlijk. De colored muffin is een mix van hazelnoot en caramel. Ook erg lekker! (enige nadeel van dit tentje is dat ik de rest van de dag met het nummer van Slim Shady van Eminem in mijn hoofd zit!)

Sjedi | papertravels.nl

 

Velvet

Ook bij velvet in Uppertown van Zagreb kun je terecht voor een goede koffie, wat kleine snacks en maaltijden en is er ook weer een fijn buitenterras gecombineerd met binnen. Velvet heeft twee zaken naast elkaar: white velvet en black velvet. White velvet is alleen open tot een uur of drie overdag. Black Velvet is langer open.

Velvet | papertravels.nl

 

Dolac market

De Dolac market is een grote markt in het centrum van Zagreb waar de locals terecht kunnen voor hun dagelijkse fruit en groente. De rode parasols en de gebouwen eromheen maken het een leuke plek om even overheen te struinen. En even een portie fruit in te slaan.

Dolak markt | papertravels.nl

 

Mundoaka streetfood

Mundoaka zit midden in het centrum van Zagreb. Ook hier weer met een groot buitenterras en – de naam verklapt het al – je kunt er prima terecht voor streetfood. Wij aten er allebei een pulled pork sandwich en hoewel erg lekker, zaten er wel heel erg veel verschillende smaken op de boterham bij elkaar gestopt waardoor het hoofdbestanddeel (de pork) enigszins in het niet viel. Jammer dus misschien gewoon wat minder dingen bij elkaar proberen te doen. De gebakken aardappeltjes waren weer wel perfect.

Mundoaka | papertravels.nl

 

Kato

Kato ligt naar Munduaka en heeft zich gericht op de Aziatische keuken. Hier hebben we niet gegeten maar zag er ook weer tof uit. Maar ja nadeel van lunchen: je kunt het meestal maar een keer per dag doen! Ik kon geen link naar Kato vinden maar als je naar Mundoaka zoekt kom je vanzelf bij Kato uit.

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al van jongs af aan was ik geinteresseerd in reizen maar mijn moeder werd al wagenziek als er een auto langs kwam rijden dus erg ver zijn we nooit gegaan. In 1997 gingen Tom en ik voor het eerst op een verre reis naar Mexico en sinds die tijd zijn we hooked.. Al jaren houd ik dat allemaal bij in notitie boekjes... Vandaar Paper Travels

Voeg comment toe

Click here to post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Welkom bij Paper Travels

Hoi! Mijn naam is Simone. Reisverslaafd, fotografie-nerd en foodie.
Op Paper Travels vind je reisverhalen, reistips, fotografietips en de lekkerste restaurantjes en beste hotels.
Lekker eten loopt altijd als een rode draad door onze reizen, want tenslotte maakt dat een reis nog net even specialer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

Reisagenda 2018

Maart: Blankenberge, Belgie
April : 3 weken roadtrip Oost-USA
Mei : Turkije
Mei : Baden-Wurtemberg
Juni : Nedersaksen
Sept : Newcastle