Zomer evenementen in Los Angeles

 

Zomer? In Los Angeles is het toch altijd zomer? Nou euhm, als je het vergelijkt met Nederland wel, maar LA kent toch zeker wel seizoenen, ook al zijn ze heel mild. Je weet pas dat de zomer begonnen is als het weer langer licht is en de temperatuur ook ’s avonds ook nog aangenaam is en je niet persé een vestje aan moet. En in de zomer gebeuren er allerlei leuke dingen, dan komt de stad weer tot leven.
Dit is een overzicht van mijn favoriete evenementen in de zomer:

Cinespia
Mijn absolute favoriet: op de bekendste begraafplaats in LA openluchtfilms kijken. Ik hoor je denken… op een begraafplaats?! Ja hoor, want Hollywood zou Hollywood niet zijn als je er niet je picknickkleedje neer kunt leggen op het Hollywood Forever Cemetery om te genieten van een openluchtfilm. Maar wees niet bang, je ziet niet tussen de grafzerken hoor. Je picknickkleedje spreid je uit op een groot grasveld naast een wit gebouw, de film wordt vervolgens geprojecteerd op het gebouw.
De sfeer is echt geweldig, er draait een dj voor en na de film, vrienden ontmoeten er elkaar, je kunt je eigen eten en drinken meenemen en zelfs een klapstoeltje als je dat wilt. Uiteraard niet van die hoge stoeltjes, maar lage strandstoeltjes. Ook is er een photobooth die opgebouwd is in de sfeer van de film, een must-do als je er bent!

Openluchtfilms kijken op het kerkhof, kijk eens wat een geweldig sfeer! En nog leuker: je mag je eigen eten meenemen, dus ook een afhaalpizza!
Openluchtfilms kijken op het kerkhof, kijk eens wat een geweldig sfeer! En nog leuker: je mag je eigen eten meenemen, dus ook een afhaalpizza!

En de films die ze er vertonen? Heerlijke cult films en oude klassiekers, voor elk wat wils! Ik zag er onder andere Jaws, Coming to America (en ik kon bijna de hele film nog meepraten!!), Rosemary’s baby, Interview with the Vampire, The Matrix en The Neverending Story. Eind augustus vindt de ‘All Nighter’ plaats, tot zonsondergang worden er dan films vertoond. In 2013 waren we bij de Vampire Night en hielden we het tot het einde vol! Het jaar erna waren we ook bij de Fantasy Night en gaven we rond 4u op, maar toch, zó ontzettend leuk om mee te maken! Het aller handigste is om ook een parkeerticket te kopen waarmee je met je auto de begraafplaats op kunt rijden. Ben je dit van plan om te doen? Neem dan even contact met mij op zodat ik je in kan lichten over de do’s en don’ts!

Wanneer: Iedere zaterdag – mei t/m september
Programma: website Cinespia 
Tickets: $15
Locatie: Hollywood Forever Cemetery – 6000 Santa Monica Blvd, Los Angeles, CA 90038
Tickets uitverkocht? Kijk dan eens bij EatSeeHear, een andere organisatie die ook openluchtfilms vertoond.

Hollywood Bowl
The Hollywood Bowl is een prachtig openlucht concertgebouw in de heuvels van Hollywood. Je ziet vanuit je stoel zelfs het enige echte Hollywood Sign! De ‘LA Phil’ (oftewel: het philharmonisch orkest van LA) neemt in de zomer de Bowl over voor concerten. Er is voor elk wat wils, van klassiek tot jazz, van populair tot filmmuziek. Ja want ook hier zou Hollywood Hollywood niet zijn als je er niet kunt kijken naar een film waarbij de muziek live gespeeld wordt. Maar het jaarlijks terugkerende concert dat je echt niet wilt missen? Dat van de 83-jarige film composer John Williams natuurlijk! Hij is dé grote naam achter de filmmuziek van Star Wars, Jurassic Park, Schindler’s List, Indiana Jones, Jaws en E.T. En tijdens de tunes van de Star Wars score komen de lightsabers in het publiek tevoorschijn, wat een tof gezicht!

De Hollywood Bowl 'by night', mét lightsabers!
De Hollywood Bowl ‘by night’, mét lightsabers!

Still going strong, het concert van John Williams en de LA Phil vindt jaarlijks plaats aan het einde van augustus.

Wanneer: Juni t/m sept
Programma en tickets: website Hollywood Bowl
Locatie: 2301 Highland Ave, Los Angeles, CA 90068

De Hollywood Bowl met het Hollywood Sign op de achtergrond. Tof om te zien hè?
De Hollywood Bowl met het Hollywood Sign op de achtergrond. Tof om te zien hè?

Night Market
Ja hoor, natuurlijk moet er een eet-evenement in dit lijstje opgenomen worden 😉 Trek in lekker eten? Ga dan eens naar de Night Market! Iedereen die wel eens in Azië op vakantie is geweest kent dit fenomeen. De naam zegt het al, het is een markt die ’s avonds plaats vindt! En uiteraard draait het om eten. Bij de diverse standjes kun je heerlijke snacks en hapjes eten, veelal Aziatisch.
Er zijn verschillende markten te bezoeken, kijk voor de locaties en de schema’s op de volgende websites:
In Korea-town: K-Town Night Market
In Orange County, San Gabriel Valley of Downtown LA: 626 Night Market
In Monterey Park: MPK Night Market

Dodgers baseball
Sportfan of niet, een bezoekje aan een baseball wedstrijd van The Dodgers is zeker de moeite waard! Het Dodger stadion ligt vlakbij downtown en is redelijk goed bereikbaar als er een wedstrijd is. Ga in ieder geval vroeg, probeer rond 60-30 minuten voor aanvang van de wedstrijd in het stadion te zijn zoals je alle poeha voor de wedstrijd meemaakt. Dat is echt heel erg leuk, want het is super Amerikaans! Compleet met organist die allerlei deuntjes uit haar orgel tovert, maar ook met een veteraan die wordt geëerd en een speciale gast die de eerste bal mag gooien.
Eet een ‘Dodger dog’ en bestel een zak pinda’s bij de mannen die met bakken eten rondlopen tussen het publiek, zoals je het kent van tv.

Dodgers
Je hoeft echt geen sportliefhebber te zijn om van een wedstrijd te genieten, sowieso zijn Amerikaanse sporten vaak sloom met veel pauzes, maar het draait in mijn beleving meer om samenzijn en eten. Mensen zitten te kletsen, hele families nemen hun eigen eten mee en je kunt rustig tijdens de wedstrijd weglopen om even naar de wc te gaan of wat te eten en te drinken te halen. Een hele leuke belevenis! Ik ga al vier jaar lang zeker één keer per seizoen naar een wedstrijd, zelfs toen we nog niet in LA woonden en er alleen kwamen voor vakantie!

Wanneer: Het baseball seizoen loopt van maart t/m september
Programma: Dodgers website
Tickets: start rond $25 en kan zo duur als je het zelf wilt maken
Locatie: 1000 Elysian Park Ave, Los Angeles, CA 90012

Naar het strand
Zomer dat betekent strand toch?! Niet echt een evenement maar wel leuk om naar het strand te gaan op je vakantie natuurlijk. De meeste mensen (lees: toeristen 😉 ) gaan naar Venice of Santa Monica als ze naar het strand willen, maar mijn favoriete strand voor overdag is Will Rogers State Beach, ter hoogte van the Pacific Palisades, tussen Santa Monica en Malibu.

Will Rogers State Beach, een heel fijn en schoon strand, met de heuvels van Malibu op de achtergrond
Will Rogers State Beach, een heel fijn en schoon strand, met de heuvels van Malibu op de achtergrond

Een heerlijk rustig strand, waar ook een kleine kiosk is waar ze snacks en ijs verkopen.
Locatie: Will Rogers State Beach, ingang bij de kruising van Pacific Coast Highway en Temescal Canyon Road.
Parkeren: $6 – $15 (verschilt, weekdagen zijn goedkoper)

En ook leuk: er is één strand in LA waar je mag barbecuen! Op Dockweiler State Beach in Playa del Rey zijn tientallen ‘fire pits’ gebouwd waar je je eigen vuurtje mag stoken om vervolgens te gebruiken als barbecue. Reserveren hoeft niet, op feestdagen is het wel verstandig om vroeg een fire pit te claimen, maar tot nu toe hebben wij daar nooit problemen mee gehad. Je moet wel je eigen brandhout en tools meenemen. Brandhout is te koop bij de meeste supermarkten en bouwmarkten, en ook barbecue tools zijn volop te verkrijgen. Let er wel op dat je dus boven een open vuurtje je worstjes moet braden, maar ook daar zijn genoeg tools voor te koop!

Lekker barbecuen boven een open vuurtje op het strand, dit is het échte leven!
Lekker barbecuen boven een open vuurtje op het strand, dit is het échte leven!

Grappig detail? Dit is het enige strand waar barbecuen is toegestaan omdat het onder de aanvliegroute van het vliegveld ligt!

Locatie: 12000 Vista del Mar, Playa del Rey, CA 90293
Parkeren: wisselend, vaak rond $10 (neem cash mee!)

Vergeet de zonnebrand niet!
Vergeet de zonnebrand niet!

Lang leve de zomer!!

 

 

Written by
Ellen Bannink

Voordat ik in 2013 naar Amerika verhuisde heb ik vooral Europa verkend, met als uitzondering één grote reis naar de familie van mijn tante in China en twee vakanties in Los Angeles. Na mijn eerste bezoek aan LA wist ik het zeker: ik wilde hier wel wonen! Twee jaar daarna was het eindelijk zover, voor de nieuwe baan van Paulus (mijn man) lieten we alles achter in Nederland en vertrokken we met 4 koffers en 11 verhuisdozen naar zonnig Californië. Op mijn food blog in my Red Kitchen kun je tussen de recepten door al veel over mijn Amerikaanse avontuur lezen, maar hier ga ik reistips voor Californië (en vooral LA) met je delen!

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments
Written by Ellen Bannink