Smelt de boter in een grote soeppan op medium vuur en voeg de bakbananen, prei, wortel, ui en bleekselderij toe. Laat de groente voor ongeveer 5 minuten aanbakken en roer ondertussen af en toe.
Je kunt de 1 scotch bonnet peper meekoken. Laat die dan heel en spies het op een stokje die je in de soep steekt. Alternatief is een madame Jeanette
Voeg water, kipbouillonpoeder, rozemarijn, tijm, laurier, specerijen, suiker en chili toe. Roer goed om en breng aan de kook. Zet laag en laat ongeveer een uur rustig pruttelen. Haal van het vuur en verwijder rozemarijn, tijm, laurier en de chili. Pureer met een staafmixer. Voeg de room, kokosmelk en sinaasappelsap toe en roer goed om. Zet weer op vuur en laat doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met een gefrituurde banaan (plaintain chipje) en verse peterselie.