1pompoenin blokjes (je hebt 400 g pompoenpuree nodig)
1tlkaneelpoeder
½tlgember
100mlmelk + eventueel meer als het te dik is
200gbloem
1elbakpoeder
50gsuiker
Eventueel met rozijntjes
Serveren met poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C en begin met het schoonmaken van de pompoen. Even afhankelijk van het formaat van je pompoen heb je meestal aan 1 pompoen voldoende. Onthoud dat je ongeveer 800 gram blokjes nodig hebt om 400 gram puree te maken.
Verdeel de pompoen over een bakplaat en rooster ze in de oven tot zacht. Je kunt eventueel voor het roosteren al een beetje kaneel erover strooien.
Zodra de pompoen gaar is pureer je die tot een gladde puree. Laat even afkoelen.
In een kom klop je nu de eieren los met de specerijen en de melk. Voeg de afgekoelde puree erdoor en klop tot een gladde massa. Schep nu de bloem, bakpoeder en de suiker erdoor. Als het te dik is voeg je nog wat extra melk toe.
Het is op zich een stevig beslag maar moet natuurlijk niet té dik zijn. Wil je er rozijnen door dan doe je nu een handje rozijnen door het beslag. Of bak de helft met en de andere helft zonder.
Verhit een koekenpan met wat boter en schep hier een lepel van het beslag op. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en gaar.
Trefwoord pompoen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!