Arepa di pampuna
22720
HomeFoodReceptenArepa di pampuna – pompoenpannenkoekjes uit Curacao
curacaoCuracao

Arepa di pampuna – pompoenpannenkoekjes uit Curacao

De allereerste keer dat ik deze lekkere pompoenpannenkoekjes at was op de Barber markt op een zondag. Sowieso een aanrader om daar eens heen te gaan voor wat lekkere lokale gerechten. Behalve de pannenkoekjes wordt daar nog veel meer gemaakt! Maar daar at ik deze arepa di pampuna dus voor de eerste keer.

Arepa di pampuna

Arepa di pampuna

Klinkt zo lekker vind je niet? Arepa di pampuna. Ik waan me meteen weer in tropische oorden. Nu is het maken van deze pompoenpannenkoekjes echt vrij eenvoudig. Het enige wat iets meer tijd kost is het roosteren van de pompoen.

Nu kun je daar natuurlijk kant- en klaar pompoenpuree voor gebruiken als je wilt. Ik koop dat regelmatig in grotere hoeveelheden bij Amazing Oriental. Daar verkopen ze pompoenpuree in blik van het merk Libby. Althans de laatste keer dat ik checkte was dat er nog, maar ik moet nodig weer een nieuwe voorraad aanleggen. Let wel even op dat je de versie zonder toegevoegde suiker gebruikt, want je wilt de pure puree hebben.

Zelf pompoenpuree maken

Zelf je pompoenpuree maken voor dit makkelijke recept is natuurlijk ook niet perse heel veel werk, maar je moet er wel even op wachten. Onthoud ook dat geroosterde pompoen ongeveer de helft aan vocht verliest. Dus heb je 800 gram rauwe pompoen, dan hou je ongeveer 400 gram puree over. Door het roosteren verdwijnt er vrij veel vocht uit de pompoen en wordt de smaak intenser. Super lekker, maar het roosteren duurt natuurlijk wel even.

Arepa di pampuna

Met of zonder rozijntjes

Je kunt de pompoenpannenkoekjes maken met of zonder rozijntjes. Ik vind het met wel lekker moet ik zeggen, maar ook zonder is het eigenlijk al helemaal goed. Door de pompoen zijn ze al vrij zoet zonder er extra suiker aan toe te voegen, maar serveren met lekker veel fruit en extra poedersuiker maakt ze natuurlijk nóg lekkerder!

Barber market
Barber markt op Curaçao

Maak je er veel dan zijn ze ook de volgende dag echt nog heel erg lekker, dus ik zeg maken! Deze arepa di pampuna ga je daarna ongetwijfeld vaker op tafel zetten. Overigens ook een ideale manier om wat groente in je ontbijt te verwerken of te verstoppen.

Arepa di pampuna

Arepa di pampuna – pompoenpannenkoekjes

Ben je op Curaçao geweest dan heb je wellicht wel eens deze heerlijke pannenkoekjes gegeten. Dit recept maakt ongeveer 12 pannenkoekjes
Laat als eerste een rating achter!
Afdrukken Pin Rate
Gang: Ontbijt
Keuken: Curacaose keuken
Trefwoord: pompoen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 12 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 pompoen in blokjes (je hebt 400 g pompoenpuree nodig)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl gember
  • 100 ml melk + eventueel meer als het te dik is
  • 200 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 50 g suiker
  • Eventueel met rozijntjes
  • Serveren met poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en begin met het schoonmaken van de pompoen. Even afhankelijk van het formaat van je pompoen heb je meestal aan 1 pompoen voldoende. Onthoud dat je ongeveer 800 gram blokjes nodig hebt om 400 gram puree te maken.
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat en rooster ze in de oven tot zacht. Je kunt eventueel voor het roosteren al een beetje kaneel erover strooien.
  • Zodra de pompoen gaar is pureer je die tot een gladde puree. Laat even afkoelen.
  • In een kom klop je nu de eieren los met de specerijen en de melk. Voeg de afgekoelde puree erdoor en klop tot een gladde massa. Schep nu de bloem, bakpoeder en de suiker erdoor. Als het te dik is voeg je nog wat extra melk toe.
  • Het is op zich een stevig beslag maar moet natuurlijk niet té dik zijn. Wil je er rozijnen door dan doe je nu een handje rozijnen door het beslag. Of bak de helft met en de andere helft zonder.
  • Verhit een koekenpan met wat boter en schep hier een lepel van het beslag op. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en gaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




You might also like