HomeAlgemeenBrainfartsKies jij wel eens een bestemming uit dankzij een tv show?

Kies jij wel eens een bestemming uit dankzij een tv show?

Luxe villa - bestemming via tv shows

De eerste keer dat ik helemaal laaiend enthousiast werd van een nieuwe bestemming was toen ik ‘Wie is de Mol’ zag in Georgië. Voorheen had ik me echt nooit verdiept in dit land, maar door de prachtige beelden van het programma keek ik er ineens met hele andere ogen naar.

Bestemmingen via tv shows

Vorige week kwam ik dit onderzoek tegen op de site van ExpressVPN, die de beste vakantievilla’s uit allerlei datingshows onderzochten. En wat blijkt; er zijn meer mensen die zich laten inspireren door een tv programma voor hun volgende bestemming. Eigenlijk ook niet zo heel erg vreemd als je erover nadenkt want de programma’s blijken allemaal een soort fascinatie te hebben voor exotische locaties.

Villa from your dreams

The bachelor and bachelorette

Blijkbaar is een van de locaties van het laatste seizoen van de Bachelorette in de VS gefilmd in het magisch mooie Villa de la Vina. Denk je nu; o dat lijkt me ook wel wat? Dan hoop ik dat je portemonnee diep genoeg is want een nachtje in deze villa (die ooit op AirBnb stond) kost maar liefst € 30.000,-. Ik vraag me dan altijd af wie er in hemelsnaam genoeg geld heeft om een dergelijk nachtje te kunnen bekostigen. Maar goed, er zijn natuurlijk genoeg miljonairs op de wereld.

Boer zoekt vrouw

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik bij boer zoekt vrouw niet meteen denk aan een exotische locatie. En dat is in Nederland volgens mij ook echt niet het geval. Ik kijk er nooit naar, dus zou het je niet kunnen vertellen maar het blijkt dat het Australische “Farmer wants a wife” gefilmd werd in The convent in Hunter Valley.

Niet zo extravagant als de eerste versie hierboven maar je betaald ook hier voor een weekje toch een slordige € 2500,-. Dat zou je nog kunnen bekostigen als je er even voor spaart.

Temptation island

Mogelijk het bekendste programma als het aankomt op extravagante locaties is misschien wel temptation island. Om eerlijk te zijn heb ik geloof ik een paar afleveringen gezien, maar het eerste wat me dan meestal wel opvalt is de idioot luxe villa’s waar ze allemaal in verblijven. Daar wil ik ook wel een nachtje slapen! Maar dan zonder het programma, want temptation island heb ik nooit begrepen.

Iets met de kat op het spek binden als je het mij vraagt, maar goed qua locaties kunnen ze er zeker wel wat van.

Luxe villa - bestemming via tv shows
Niet echt gebruikt als villa maar ter illustratie

Tien miljoen

Zo werd een van de locaties die gebruikt is voor de opnames van Temptation Island op Hawaii ooit verkocht voor 10 miljoen. Wat dat betreft is het natuurlijk ook het ideale reclame plaatje voor de eigenaren van de locaties! Je villa – in dit geval – wordt meteen van alle kanten goed belicht.

Sowieso staat Hawaii echt heel hoog op mijn wensenlijstje, maar daar komen is al niet goedkoop. Laat staan als je in een luxe villa wilt slapen. Dat wil ik wel, maar dan graag als ik er niet voor hoef te betalen. Hahaha.

Bestemming vs villa

Qua inspiratie kijk ik dus zeker wel naar tv programma’s, maar hoewel ik absoluut kan genieten van een luxe verblijfplek, liggen de villa’s en hotels die gebruikt worden in tv programma’s meestal ver boven mijn budget. Dus bestemming zeker, maar villa? Niet zo snel.

bestemming via tv shows

Hoeveel van die shows zijn er eigenlijk?

Ik moet zeggen dat ik dankzij het artikel tot de schokkende ontdekking kwam dat er veel meer van dit soort tv shows zijn dan ik dacht. Ik kijk eigenlijk alleen naar Married at first sight (de Nederlandse editie) en ik vermoed maar zo dat die over het algemeen een stuk minder extravagant is dan al die buitenlandse edities. Maar dat niet alleen; er zijn zoveel van dit soort programma’s! Bizar eigenlijk.

Ik ben wel benieuwd of jij je wel eens laat inspireren door een real life programma voor een bestemming? Persoonlijk vind ik Wie is de Mol nog altijd de meest inspirerende. Of het Perfecte Plaatje op reis. Dating shows voor mij persoonlijk niet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like