Pad Thai met kip

Pad Thai met kip

Pad Thai is ongetwijfeld een van de bekendere gerechten uit de Thaise keuken en het fijne is dat dit gerecht heel makkelijk thuis nagemaakt kan worden. Het enige wat je nodig hebt is een wok.

Pad Thai met kip

Pad Thai met kip

Er zijn vele varianten te vinden van Pad Thai. Dit is mijn versie die ik meestal maak met kip, maar je kunt de kip ook vervangen voor lekkere garnalen of ander vlees. Of maak eens een vegetarische versie. Dat kan natuurlijk ook.

De allereerste keer dat ik Pad Thai at was in Thailand in de plaats Chiang Mai. Er was een avond foodmarkt en we zagen een kraampje waar het echt heel erg druk was. Het rook er ook waanzinnig lekker dus wij slenterden die kant op. En bestelden een bakje van wat uiteindelijk pad thai bleek te zijn. De kosten? € 0,50 per portie. En het was ook nog eens een flinke portie. Geweldig. Nu vind ik het sowieso een van de allerleukste dingen om rond te slenteren op markten en daar nieuwe dingen te proberen. Dat is niet altijd helemaal zonder risico, maar het ligt grotendeels wel aan welk land. In Thailand heb ik er minder moeite mee dan – bijvoorbeeld – landen in Afrika, waar de problemen met voedselveiligheid toch net wat groter zijn.

Gezond verstand

Maar ook in Azië is het handig om te kijken waar je iets te eten haalt. Is het er druk? Dan is de kans vrij groot dat de doorloop snelheid van het eten vrij groot is. Dat is fijn want dan weet je dat het niet al uren onder een lampje ligt te verpieteren. Ik probeer daar altijd op te letten en meestal (afkloppen!) gaat dat redelijk goed.

Pad Thai met kip

Snel gerecht

Pad Thai is een lekker snel gerecht want je maakt alles in een wok klaar. De temperatuur daarvan is natuurlijk flink heet dus je kunt snel werken. Het meeste werk is vaak het snijden van alle ingrediënten. Alhoewel je zo ongeveer alles tegenwoordig kant- en klaar gesneden kunt kopen is zelf snijden toch echt een stuk goedkoper en verser. Betere optie dus.

Sommige van de ingrediënten kun je mogelijk niet vinden in de supermarkt. Tamarindepasta is daar denk ik de lastigste van. De rest is redelijk algemeen. Ik vind het in ieder geval terug in een goed gesorteerde toko en laatst kwam ik het zelfs tegen bij de Albert Heijn. Dus geen reden om deze lekkere Pad Thai met kip niet eens te proberen! Eet smakelijk!

Pad Thai met kip
Pad Thai met kip

Pad Thai met kip

Ben je in Thailand geweest dan heb je ongetwijfeld wel eens Pad Thai gegeten. Maar thuis maken is heel makkelijk met dit recept!
Laat als eerste een rating achter!
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thaise keuken
Trefwoord: kip, noedels
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 625kcal

Ingrediënten

  • 100 gr noedels
  • 100 gr tauge
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie om te koken
  • 2 el pinda’s gehakt
  • 100 gr kip gekookt en geplukt
  • 2 el tamarind pasta
  • 3 tl vissaus
  • ½ el chilivlokken
  • 2 el suiker
  • 1/2 limoen
  • 1 ei
  • peper gemalen
  • bieslook
  • 1 limoen om te serveren

Instructies

  • Kook de noedels, giet af en bewaar in koud water tot gebruik.
  • Snij de (Chinese) bieslook in stukken van 2 cm. Zet een paar apart voor de garnering. Was de taugé en bewaar de helft om er vers bij te geven. Snipper de sjalotjes en snij de knoflook fijn. Meng ze samen.
  • Gebruik een wok en verhit deze op hoog vuur. Doe olie in de wok en rooster de pinda’s. Verwijder uit de wok. Voeg sjalotjes, knoflook en kip toe en roerbak tot ze bruin worden.
  • Voeg de noodles toe aan de wok. Roerbak vlug om plakken te voorkomen Voeg tamarind pasta, suiker, vissaus en chili peper toe. Roerbak op hoog vuur. Als je veel vocht ziet is je wok niet heet genoeg. Zet het vuur in dat geval hoger.
  • Maak ruimte voor het ei door de noodles aan de kant te schuiven. Breek het ei in de wok en scramble tot alles bijna is gekookt. Roer het ei door de noodles heen.
  • Bestrooi met witte peper. Voeg taugé toe en bieslook. Roer nog een paar keer door.
  • Doe op je borden en bestrooi met gemalen peper en de pinda’s. Serveer heet met een limoenschijftje, bieslook en de rauwe taugé.

Nutrition

Calories: 625kcal

Delen is fijn!