Doen op Curacao
39800
HomeOm te doen10 x doen op Curaçao
curacaoCuracao

10 x doen op Curaçao

Curaçao is geen groot eiland en misschien denk je op het eerste gezicht dat je er kunt zwemmen, zonnen en eten, maar er is nog zoveel meer te doen op dit Caribische eiland. Daarom leek het me het uitgelezen moment om eens 10 tips om te doen op Curaçao voor je op een rij te zetten. Handig om op te slaan voor als je gaat!

Doe de sunset tour bij Banda Abou Tours

Wil je Curaçao echt eens vanaf een andere kant zien? Dan is een sunset tour bij Banda Abou Tours echt een aanrader. Je verkent de wilde kant van het eiland, gaat zwemmen op een afgelegen strandje en je eindigt met een heerlijke barbecue terwijl je naar de magische zonsondergang staart. Absolute aanrader!

banda abou tours

Kookles bij Caribbean chef Helmi Smeulders

Helmi is een begrip op het eiland. Ze begon ooit met catering maar is inmiddels een van de bekendste – zo niet dé bekendste – chef op het eiland. Haar culinaire kunsten deelt ze regelmatig in andere restaurants over de hele wereld. Ze schitterde in een kookshow in Mexico, kwam onlangs koken in Nederland en je vindt haar regelmatig op Bonaire. Maar als ze op Curacao is dan is een kookles van haar een superleuke manier om een dag door te brengen. Je leert heerlijke lokale gerechten maken met de specifieke Helmi twist. Hou je van koken, dan is dit absoluut iets wat je wilt doen op Curacao.

Koken met Caribbean chef Helmi Smeulders

Foodtour bij Dundutours

Nog zo’n aanrader is een foodtour bij de altijd gezellige Jacqueline van Dundutours. De laatste paar jaar heb ik elke keer een tour geboekt als ik op het eiland was. Niet alleen omdat het altijd gezellig is, maar Jacqueline weet je elke keer weer te verrassen. Of het nu haar nieuwste breakfast tour is of de ‘gewone’ foodtour. Overigens kun je bij Dundutours ook andere soorten tours boeken. Heb jij het meer op geschiedenis dan op food? Ook dan kun je terecht bij Jacqueline.

Jacqueline

Bezoek Shete Boka NP

Nog zo’n uitje wat je niet mag missen op Curaçao is een bezoek aan Shete Boka NP. Wel een aanrader om lekker vroeg te gaan als je ongestoord foto’s wilt maken én als je niet in de hitte van de middag wilt rondlopen. Schaduw vind je er namelijk niet. Wel indrukwekkende vergezichten met de wilde zee aan deze kant van het eiland.

Doen op Curacao

Beklim de Cristoffel berg

Ok, dit is er eentje die ik zelf niet heb gedaan. Als enige activiteit. Dat heeft puur te maken met een fysieke beperking maar het schijnt absoluut de moeite waard te zijn om de berg een keer te beklimmen. Naar horen zeggen duurt het ongeveer 1,5 uur, maar ik een uitzending op tv vond ik er nog best heftig uitzien. Maar als je toe bent aan wat fysieke inspanning na al dat luie liggen op het strand, dan is het beklimmen van de Christoffelberg misschien wat voor jou!

Ga een dag naar Klein Curaçao

Altijd al eens naar een onbewoond eiland willen gaan? Klein Curaçao is een prachtig klein eilandje waar diverse aanbieders naar toe gaan. Bij de meesten zit er een barbecue aan boord van de boot of catamaran bij. Op het eiland kun je prachtig snorkelen of gewoon genieten van de onwerkelijk blauwe zee.

klein curacao

Cocktail workshop bij Landhuis Chobolobo

Ben jij op een Caribisch eiland voor de cocktails? Dan wil je er misschien meer van weten en waar beter dan dit te doen bij het thuis van de Blue Curaçao – Chobolobo. Een cocktail workshop is een leuke manier om meer te weten te komen over de blauwe likeur en natuurlijk om zelf de mooiste creaties te maken.

Doen op Curaçao - cocktailworkshop

Ontbijt met de locals op zondag – Barber markt

Barber is een heel klein marktje. Verwacht dus niet een enorme markt met enorme keuze. Maar het is wel dé plek als je eens lekker wilt ontbijten met de lokale specialiteiten. Dat kan alleen op zondag maar kom met een lege maag, want je wilt gegarandeerd een aantal gerechtjes uitproberen. De koekjes en andere zoete lekkernijen kun je natuurlijk gewoon meenemen.

Barber market

Ontdek de onderwater wereld

Een bezoek aan Curaçao is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de onderwater wereld. Hou je van duiken en snorkelen dan kun je hier je hart ophalen. Er zijn diverse excursies waar je wat verder weg gaat of kunt snorkelen bij een wrak, maar ook gewoon langs de kust zijn er genoeg plekken waar je vanaf het strand met je snorkel de mooiste dingen kunt zien onder water.

Zwemmen met schildpadden bij Playa Grandi

En last but not least is het een aanrader om een keer ’s morgens vroeg langs te gaan bij playa Grandi voor het betere snorkelen met schildpadden. De vissers maken hier aan de kust hun net gevangen vis schoon en de schildpadden komen af op de overblijfselen. Zwem daar een beetje vandaan als je niet tussen de visingewanden wilt zwemmen. Het is zo bijzonder!

Doen op Curacao

Zorg wel dat je op tijd bent. Rond een uur of negen komen de bussen met toeristen eraan en dan is het zaak om weg te zijn. Want dan stort iedereen zich in het water, bizar om te zien overigens, maar goed. Voor die tijd dus daar heen gaan!

Deze tips bewaren? Save op Pinterest

Doen op Curaçao

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like