klein curacao
45020
HomeOm te doenKlein Curaçao – tips voor een bezoek
curacaoCuracao

Klein Curaçao – tips voor een bezoek

Hou jij van parelwitte stranden en onbewoonde eilanden? Dan is een bezoekje aan Klein Curaçao eigenlijk een must als je op het de Caribische eiland bent. Er is maar een manier om op klein Curaçao te komen en dat is met de boot. Er zijn echter diverse aanbieders dus check vooral even welke het beste bij jou past.

Vuurtoren op klein curacao
Het meest iconische beeld van Klein Curacao

Klein Curaçao

Het kleine eiland (1,7 vierkante kilometer) ligt ongeveer 10 kilometer voor de kust van Curaçao. Afhankelijk van je vertrekpunt uiteraard. Het eiland is kaal en rotsachtig en heeft de ruïnes van twee vuurtorens, een quarantainegebouw en een aantal vissershutten.

Ook vind je er een aantal scheepswrakken waarvan de Maria Bianca Guidesmen de bekendste is. Deze olietanker strandde in 1982 op het eiland, maar er zijn meer scheepswrakken te vinden. Het eiland was lastig te zien omdat het plat was en laag lag, waardoor er schepen er regelmatig stranden.

Nog steeds is het een moeilijk eiland om omheen te manoeuvreren door de sterke stroming en de harde wind die hier standaard waait.

scheepswrak op klein curacao
Maria Bianca Guidesmen

Het eiland was ooit een broedplaats voor enorm veel vogels. Door de uitwerpselen van de vogels was het eiland prachtig groen, maar toen lokale veehouders hun geiten op het eiland lieten grazen bleef daar weinig van over.

Slaverij

Wat je ook terugvindt op het eiland zijn een aantal graven. Een overblijfsel uit de periode van de slavernij. De West-Indische companie bracht veel slaven van Afrika naar Curaçao en de zieke slaven werden in quarantaine geplaatst op Klein Curaçao. Degenen die het niet redden werden ook begraven op het eiland.

Maar tot zover het enigszins lugubere verleden van dit mooie paradijsje. Want je gaat voornamelijk naar Klein Curaçao om te genieten van de parelwitte stranden.

Blue Finn Charters

Ik ging naar Klein Curaçao met Blue Finn Charters, een van de maatschappijen die een aantal tochten naar Klein Curaçao organiseert. Wij gingen met de Black & White, een toffe catamaran. De toch naar het eiland duurt ongeveer 2 uur. Maak niet de fout om die twee uur in de volle zon te gaan zitten want met het windje verbrand je zonder dat je er erg in hebt. En je gaat nog naar het eiland, waar ook weinig tot geen schaduw te vinden is.

Blue finn charters

Er zijn een aantal strandtentjes op Klein Curacao maar deze zijn alleen toegankelijk als je met de maatschappij boekt waar de tentjes van zijn. In het geval van Blue Finn is dat dus niet zo. Je bagage en eventuele camera worden via een bootje naar het strand gebracht terwijl je er zelf heen kunt zwemmen.

Rondom de boot snorkelen is ook een aanrader want er zitten veel vissen en – waarschijnlijk – zie je er ook de nodige schildpadden terug. Het is een van de beste plekken om de schildpadden tegen te komen!

klein curacao

Aanbieders

Er zijn een aantal aanbieders als je een dagtrip naar Klein Curacao wilt maken. Ik zet ze hier op een rij:

 • Blue Finn Charters (mogelijk met de catamaran of met een motorboot) – Prijzen beginnen vanaf $ 120,- voor de catamaran en $110,- voor de boot. Compleet met BBQ lunch, premium open bar (incl, alcohol) en snorkelset. Ook fijn; aan boord is een toilet.
 • Breeze – Breeze vertrekt ook vanaf Caracasbaai. Inbegrepen is een klein ontbijt, BBQ lunch, snorkelset en open bar. Prijzen vanaf $ 95,-.
 • Ierie tours – Ierie tours gaat ook met een catamaran naar Klein Curaçao. In begrepen zijn ontbijt, lunch, snorkelset en open bar. Vertrek vanaf Caracasbaai om 8 uur. Prijzen vanaf $ 100,- voor een volwassene
 • Mermaid – Het strandhuis op Klein Curacao is van Mermaid, dus als enige aanbieder mag je hier gebruik maken van het huis, de toiletten die erbij zijn en – nog het fijnste – de schaduw. Inbegrepen: Ontbijt, BBQ, bar met softdrinks en water, bier of wijn kost extra. Snorkelsets, gebruik beachhouse en de strandstoelen. Prijs vanaf $ 120,-.
 • Powerboat – Hou je wel van een beetje spektakel dan kun je met de powerboat op grote snelheid naar Klein Curaçao. Je bent er in 45 minuten en door de snelheid en het feit dat de boot niet schommelt schijn je niet zeeziek te worden. Inclusief lunch, water, bier, wijn, snorkelset. Prijs vanaf $ 135,- voor een volwassene.

Meenemen naar Klein Curaçao:

Vergeet vooral niet om de volgende items mee te nemen als je naar Klein Curaçao gaat.

 • Zonnebrand (factor 50 is geen overbodige luxe)
 • Zonnebril (het strand is zo wit, dat het pijn doet aan je ogen)
 • Strandlaken
 • Badpak/bikini/zwembroek
 • Shirt om in te zwemmen (optioneel maar kan handig zijn als je al de hele dag in de zon bent)
 • Camera! Je wilt natuurlijk al dat natuurschoon vast leggen. Onderwater cameraatje is ook erg leuk als je de schildpadden op de foto wilt (proberen te) zetten
 • Eventueel droge kleding. Zeker als je in de touwen van de catamaran wilt liggen dan wordt je nat. Droge kleding kan dan fijn zijn.
 • Ontbijt of iets te eten. Afhankelijk van welke aanbieder je boekt is het handig om iets te eten mee te nemen. Zeker als je snel last hebt van zeeziekte. Of neem een pilletje van tevoren tegen zeeziekte als je weet dat je er last van hebt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like