HomeFoodFoodtoursFoodtour op Curaçao met Dundu tours
curacaoCuracao

Foodtour op Curaçao met Dundu tours

Smoothie foodtour op curacao

Een van de allerleukste dingen om een stad of een land te leren kennen is – naar mijn mening – het doen van een foodtour. Ondanks dat ik al vier keer eerder op Curaçao was had ik er nog niet eerder een foodtour op Curaçao gedaan.

foodtour met dundutours

Dus toen ik via instagram bij Sjoerd van Travel the world with Sjoerd las over Dundutours van Jacqueline moest ik wel een kijkje nemen. Het klonk eigenlijk meteen leuk en omdat ik nog niet eerder een foodtour op Curaçao deed was het al snel geregeld.

Willemstad

Jacqueline – die de tours leidt – is geboren en getogen in Curaçao , maar heeft ook een aantal jaren in Nederland gewoond. Ze geeft verschillende tours in en rondom WIllemstad dus sowieso een aanrader als je op het eiland bent om een paar uur met Jacqueline mee te lopen.

Ze kan geweldig vertellen en is een lekker spontane persoonlijkheid.

De afspraakplaats was midden in Willemstad en vanaf Pietermaai waar ik zat, een klein stukje lopen. Je kan Jacqueline bijna niet missen met haar prachtige kleurige gewaden. Het leuke van deze tour was bovendien dat Helmi en Kyonne ook meegingen. Helmi is misschien beter bekend als de Caribbean chef.

Als je het geluk hebt om op Curaçao te zijn als ze een dinner in the field organiseert dan is dat natuurlijk geweldig. Aanradertje. Anyway, de foodtour dus.

Smoothie foodtour curacao

Onze eerste stop was voor een batido, de Curaçaose variant van de smoothie. Lekker en verfrissend (als je kiest voor die zonder suiker!) met dat warme weer.

De tocht ging vervolgens door de wijk Otrabanda, waar ook mooie streetart te vinden is.

Kippetje anyone?

Bij onze eerste stop kregen we een aantal lekkere lokale gerechtjes. Het leuke aan de foodtour is dat het echt lokaal is. Je gaat niet naar diverse restaurants, maar je gaat echt naar de lokale bevolking. Voor Jacqueline begonnen om de locals te supporten tijdens corona, maar het is ook gewoon heel leuk.

Local food

Je krijgt de kans om echt eens bij de locals in de keuken te kijken. En te proeven wat voor lekkers ze daar maken. We zaten heerlijk op een plekje hoog (net achter de gekleurde trappen in de richting van Barrio) in een lekker windje. Vervolgens bleven we bijna te lang zitten kletsen dus we moesten door naar de volgende locatie.

Local foodtour Curacao

Alles gaat overigens op een lekker gemoedelijk tempo. Alle ruimte voor vragen, foto’s maken en gewoon gezelligheid.

Bij de volgende stop kregen we de aparte combinatie van rum met ijs. En damn dat was lekker… 🙂 Op onze laatste stop werden we getrakteerd door niemand minder dan voormalig miss Curaçao op een bolo di glas (glascake).

Het is veel werk om deze cake te maken want al die aparte stukjes met gelatine moeten eerst gemaakt worden voor je die cake in elkaar kunt zetten.

Bolo di glas

Eerlijk gezegd niet perse mijn smaak, want het is vooral heel veel gelatine, maar miss Curaçao was er enorm trots op en dat was dan wel weer heel leuk om mee te maken.

Al met al een aanrader om een tour te doen bij Dundutours en een leuke manier om Curacao eens van de andere kant te bekijken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like