HomeSlapenHotelPietermaai boutique hotel – curaçao
curacaoCuracao

Pietermaai boutique hotel – curaçao

Ligstoelen

Ben je op zoek naar een centraal gelegen slaapplek op Curaçao dan kan ik Pietermaai Boutique Hotel van harte aanbevelen. Het zit midden in de wijk Pietermaai. Dat is de wijk waar je bijna alle (nou ja veel) restaurants vindt.

Zwembad Pietermaai Boutique Hotel

Het grappige van dit hotel is dat het niet een standaard hotel is zoals je misschien verwacht. Er is inderdaad een hotel maar hier zitten maar een paar kamers. Het merendeel van de appartementen is gebouwd rondom het hotel en zit een beetje verspreid door de hele wijk. Behalve de appartementen heb je ook twee tuinen die bij het Pietermaai Boutique hotel horen.

Split level suite

De meeste appartementen van het hotel hebben een split-level suite. Dus beneden een woonkamer en boven op een soort vide een slaapkamer. Heel fijn. Boven is een airco. Beneden niet, maar daar is wel een ventilator die in principe genoeg is overdag. Dan staat toch de tuindeur vaak open. Althans bij mij.

Overigens zul je over het algemeen toch overdag de deur uit zijn, maar ik was vaak eind van de middag thuis. Dan is het heerlijk om nog even een verkoelende plons te nemen in het zwembad. Voor de deur van mijn appartementje zat een klein terrasje in het groen. Heerlijk om even bij te komen van een warme dag en te genieten van de suikerdiefjes, kolibri’s en andere vogeltjes die om je heen fladderen. Overigens zie je die over het algemeen ’s morgens vroeg meer.

Er is ook een handdoekenservice. Dus de handdoeken die je gebruikt hebt bij het zwembad kun je omwisselen voor droge/schone exemplaren bij de receptie.

Buurvrouw
De nieuwsgierige buurvrouw

Heb je geboekt bij Pietermaai Boutique Hotel dan kun je ook ontbijt bijboeken. Dat ontbijt wordt geserveerd bij Ginger. Sowieso een leuk restaurant voor ’s avonds, maar ook een prima plekje voor het ontbijt. Klein stukje lopen en dan lekker in de schaduw genieten van een ontbijt.

Mundo Bizarro

Wel goed om te weten is dat de appartementen rondom een aantal restaurants en bars liggen. Ik heb er amper last van gehad maar op donderdagavond is er live muziek. En dat hoor je wel. Het houdt netjes op tijd op, dus een prima reden om er zelf ook heen te gaan.

Ik weet niet precies maar volgens mij hield het rond een uur of 12 op.

Parkeren

Het voordeel van verblijven in het Pietermaai Boutique Hotel is dat parkeren voor de deur gratis is. Er is ook een klein parkeerterrein in de straat achter het hotel, wat voor de gasten is en waar je met een code in kunt. Maar persoonlijk vind ik dat dan weer niet handig, want het is geen groot terrein en voor je er erg in hebt kom je er amper nog uit.

Ik heb dus de hele week gewoon geparkeerd in de straat voor de deur. Daar was eigenlijk altijd plek. Of het altijd veilig is weet ik niet maar ik heb geen problemen gehad met parkeren. Nou was mijn huurauto ook een redelijk oud barrel. Dus dat scheelt misschien. Haha.

Ik vond de prijs ook heel redelijk voor wat je ervoor terugkrijgt. In je appartement zit een koelkast en een keukentje met alle toebehoren dus je kunt eventueel ook nog een avondje koken als je dat zou willen.

En het is natuurlijk sowieso handig als je je water of andere drankjes koud wilt zetten. Je kunt het water op Curaçao overigens gewoon uit de kraan drinken. Altijd wel zo handig en scheelt eindeloos slepen met waterflessen.

Ben je op zoek naar nog meer leuke slaapplaatsen op Curaçao? Check dan vooral ook deze post met de 8 leukste slaapplaatsen op Curaçao.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like