Breakfast tour met dundu tours
29000
HomeFoodFoodtoursBreakfast tour met Dundu tours – Curaçao
curacaoCuracao

Breakfast tour met Dundu tours – Curaçao

Een nieuwe foodtour met Dundu tours is de breakfast tour. Een goed begin van de dag waarbij je ontdekt hoe er ontbeten wordt in de Caraïbische keuken. Van een lekkere batidos tot speciale snackjes en nog veel meer.

Breakfast tour met dundu tours

Breakfast tour

Tijdens mijn bezoek aan Curaçao vorig jaar deed ik een foodtour bij de altijd leuke en gezellige Jacqueline van Dundu Tours. Dus toen Charlotte en ik er dit jaar weer heen gingen was het niet meer dan logisch dat we wederom een tour zouden boeken bij Jacqueline. Het werd dit keer een breakfast tour.

Ontbijten met een boterham en hagelslag is misschien typisch Nederlands, de Curaçaose bewoners hebben daar een heel ander idee bij. Wel goed om te weten is dat je voor de tour alles moet willen eten. Van zuivel tot suiker en alles er tussenin. Dat geeft Jacqueline ook duidelijk aan trouwens van tevoren, maar niet iedereen leest even goed. Blijkt.

Batidos

Een batidos is eigenlijk het Curaçaose equivalent van de smoothie. Over het algemeen zoeter, maar je kunt met en zonder suiker vragen. We begonnen de tour met twee verschillende batidos. Allebei erg lekker. De tour gaat door de wijken Punda en Fleur de Marie. Om 9 uur verzamelden we en gingen we op pad. Na de batidos bezochten we mensen thuis waar we drie snackjes kregen om door te gaan naar onze volgende stop voor allerlei zoete lekkernijen.

Lokaal

Waar Jacqueline in uitblinkt is in het vertellen van het lokale verhaal. In combinatie natuurlijk met het lokale eten. Haar energie en uitstraling alleen al is de moeite van een tour waard. Behalve de twee foodtours die ik inmiddels heb gedaan kun je ook een tour doen op een e-scooter en kun je een historische walk doen. Ze weet ontzettend veel te vertellen over het eiland en een betere manier om kennis te maken met de lokale keuken is er niet.

Onze breakfast tour was dit keer in het Engels omdat er Amerikanen mee waren. Meestal is het gesplitst in Engels en Nederlands, maar wil je alleen Nederlands check dat dan even van tevoren. Heel veel mensen komen elke keer weer terug dus dat is ook wel een teken dat je bij Jacqueline moet zijn voor de leukste tours!

Breakfast tour
Blijft toch spannend zo’n digitale camera

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like