Restaurants in Brugge
5.7K01
HomeFoodRestaurants8 x restaurants in Brugge
BelgieBelgie

8 x restaurants in Brugge

Ben je op zoek naar lekker eten dan zit je in Brugge sowieso goed. In de stad die bekend staat om haar chocola, wafels en enorme hoeveelheden restaurants is het eigenlijk best moeilijk om te kiezen waar je dan wilt gaan eten. Daarom heb ik 8 restaurants in Brugge voor je op een rijtje gezet. Zodat de keuze net wat makkelijker is. (Check ook meteen even deze hoteltips voor Brugge)

restaurants in brugge

Maar laat je ook vooral niet beperken door deze lijst voor lekker eten in Brugge. Er zijn honderden restaurants in Brugge, dus de kans dat je omkomt van de honger is nihil.

Lijst met aanbevelingen

Al voordat we vertrokken waren hadden we van onze gastheer en gastvrouw van onze B&B (waarover hier meer) een lijst gekregen met restaurants in Brugge die zij van harte aanbevolen. Omdat we relatief kort van tevoren boekten waren al veel van de restaurants volgeboekt. ‘Volzet’ zoals het dan op zijn Vlaams heet.

Restaurants in Brugge

Wij boekten eigenlijk maar één restaurant van tevoren. Wil je echter perse ergens eten, dan is ruim op tijd reserveren echt wel een aanrader.

Au petit grand

Onze eerste avond begon al goed met een heerlijk diner bij Au Petit Grand. Je kunt in dit gezellige restaurant kiezen uit een menu of a la carte. Wij kozen voor het shared menu wat tevens het grootste menu was met een zestal gangen, als ik me niet vergis. Stuk voor stuk allemaal absolute aanraders.

Het keukentje waar chef Tom alles bereidt is piepklein. Hij werkt er dan ook in zijn eentje terwijl zijn vrouw Line in de bediening staat samen met Sylvia. Een klein team maar een die goed op elkaar is ingespeeld waardoor het je op geen enkel moment aan iets ontbreekt. Au Petit Grand zit vlak bij de Markt in Brugge. Qua prijsniveau ligt het restaurant iets boven het gemiddelde maar is de moeite meer dan waard!

Cafe Vlissinghe

Een hele andere in de rij restaurants in Brugge is Cafe Vlissinghe. Dit oudste cafe van Brugge zit in het St. Anna Kwartier, wat een beetje uit het centrum is, maar de moeite waard van een kleine detour. De wijk eromheen is ook de moeite waard om doorheen te lopen en voor een goede warme maaltijd zonder pretenties zit je bij Cafe Vlissinghe goed.

Verwacht hier geen fine dining, maar wel lekker kroeg “voer” onder genot van een lekker Brugs biertje. Want daar hebben ze er sowieso genoeg van.

That’s Toast

Het is altijd lastig kiezen waar je wilt gaan eten als je ergens maar een paar dagen bent. In ons geval hadden we drie avonden en evenzoveel lunchplekjes in onze maag, maar zelfs dan is het een beetje schipperen en besluiten waar je wel of niet gaat eten. Soms kies je dan ook nog eens voor de verkeerde, maar dat was bij That’s Toast zeker niet het geval. Ik viel in eerste instantie vooral voor de leuke naam, maar het tentje zelf is ook absoluut een aanrader en hoort zeker in de lijst restaurants in Brugge thuis.

Je komt er – de naam verklapt het al – vooral voor een heerlijke belegde boterham. Charlotte koos voor de Croque monsieur en ik ging voor de Triple french toast met lemon curd. Heerlijk! Het restaurantje is niet groot en heeft een piepklein terrasje achterin plus een paar tafeltjes aan de voorkant.

Restaurants in Brugge

Tijdens de lunchpauze kan het hier snel vol zitten dus. Maar zeker de moeite waard. Je kunt niet reserveren maar je kunt er de hele dag ontbijten tot half 4.

The Novel

Nog kleiner dan That’s Toast is The novel. Je kunt hier terecht voor koffie plus lekkers. Ontbijt, lunch en zoete lekkernijen. Het is er echt piepklein maar wel heel knus en gezellig. En daar val ik dan toch ook weer voor. Wij vonden nog een tafeltje en genoten er van een thee met verse gember en citroen. Omdat onze buik natuurlijk niet groot genoeg was na het ontbijt bij de B&B bleef het daarbij. Maar alles zag er heerlijk uit!

Potato bar

Hou je van friet? Dan is een bezoek aan de potatobar een must. We gingen er eerst langs op de vrijdag, want er stond vermeld op de website dat ze open waren op vrijdag, zaterdag en zondag. Toen we er aankwamen hing er echter een bordje met ‘cleaning day’ op de deur.

Eerlijk gezegd vond ik dat nogal vaag, want als je maar drie dagen open bent is het best gek om dan op een van die drie dagen dan de tent dicht te doen om schoon te maken. We begonnen dan ook al te twijfelen of het wel überhaupt nog open was, maar een telefoontje op zaterdag was toch succesvol.

Het concept van de potatobar is simpel. Ze hebben allerlei gerechten maar het draait uiteindelijk om de friet. Die je kunt bestellen met diverse heerlijke toppings. Wij gingen voor de Old Bruges 2.0 squirt. Een topping van kaas, mosterd, bacon en mayo. En daarbij een drunken pig kroket. Eentje. Om te delen want tja, het is best vullend zeg maar. Maar wel heerlijk!

Aanrader dus als je in de buurt bent!

Sanseveria

Bij Sanseveria zijn wij helaas niet geweest. Iets met volle buikjes enzo. Maar ik wil het jullie toch niet onthouden want een ‘bagelsalon’ klinkt toch al geweldig. Plus ik ben dol op bagels en je schijnt hier de allerbeste te kunnen krijgen. Op je lijstje dus!

Bottelier

Ook bij de Bottelier zijn wij niet zelf geweest, maar onze buren aan de ontbijttafel in de B&B wel en die waren er erg over te spreken. Wel RUIM van tevoren reserveren want zij moesten vier weken van tevoren reserveren om nog een plekje te bemachtigen. Dit restaurantje is dan ook een huiskamerrestaurant en dus snel vol.

Maar ook deze is de moeite waard (hebben wij van betrouwbare bron)

Rockfort

Rockfort had ik graag nog een keer heen gewild, maar dit restaurant bezocht in toen ik voor het laatst in Brugge was in 2012 en ik begreep van onze gastheer- en vrouw dat het nog steeds meer dan de moeite waard is om dit stoere restaurant een bezoekje te brengen.

De website vind ik een beetje summier, maar de gerechten waren toen echt voortreffelijk.

Alle posts over Brugge vind je hier terug!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like