culinair shoppen in Brugge
63100
HomeFoodLokale specialiteit6 x culinair shoppen in brugge
BelgieBelgie

6 x culinair shoppen in brugge

Vorige week deelde ik al mijn top 8 restaurants in Brugge met jullie en vandaag ga ik kijken naar de andere culinaire tips voor Brugge. We weten natuurlijk allemaal dat Brugge vooral bekend is door de chocola. Ga je culinair shoppen in deze fijne Belgische stad dan struikel je ook letterlijk over de chocola.

culinair shoppen in Brugge

Onze gastheer van de B&B waarschuwde ons al dat we niet voor de truc moesten vallen van goedkope chocola. Goede chocola – zo vertelde hij – kost minimaal 30 euro per kilo. Al die stuntprijzen met een kilo chocola voor 10 euro of nog minder? Daar moesten we hard voorbij lopen.

Jam van het Landhuys

Als je fan bent van een goede jam en je houdt van wat bijzondere smaken dan moet je echt een bezoek brengen aan het Landhuys. Wij kwamen dit winkeltje eigenlijk min of meer per toeval tegen. We waren op pad gegaan voor een rondje Brugge en in een van de eerste straatjes viel de etalage van het Landhuys ons op. Heb je het over culinair shoppen dan zit je hier wel goed. Op het gebied van jam dan vooral he.

Jam kopen bij het Landhuys

De winkel staat echt van top tot teen bomvol gestapeld met potten jam of zoals ze dat zo mooi in Belgie noemen ‘confituur’. Je vindt er met en zonder suiker in ontelbaar varianten. En de winkel zelf ziet er ook prachtig uit. De eigenaren van de winkel hebben er zelfs een boek over geschreven welke je ook kunt aanschaffen in de winkel.

Chocola van The Chocolate Line

Zoals ik al zei staat Brugge bekend om de chocola. En als je het dan over chocola hebt dan kun je niet om Dominique Persoone en zijn winkel The Chocolate Line heen. De chocolade held haalt zijn chocola zelf uit Mexico, is bekend geworden van diverse tv programma’s en ken je wellicht van de chocolade shooter. Onze eigen Sergio heeft volgens mij ook ooit deze chocola zelf gesnoven, maar eerlijk gezegd weet ik dat niet zeker. Haha…

Hoe dan ook, een bezoekje brengen aan The Chocolate Line is een aanrader. Niet eens zozeer omdat de winkel zelf nou zo bijzonder is, maar je kunt natuurlijk niet culinair shoppen in Belgie zonder wat chocola te hebben gekocht. Wij gingen dit keer voor de choco kussen die in Belgie net even anders zijn dan wij hier kennen. Hier zit er een krokant koekje onder. We moesten deze echt proberen van onze gastheer. Dus dat deden wij braaf. Zeker lekker, maar de echte hero van The chocolate line is natuurlijk de gewone chocola. Zeker proberen!

De olijfboom

Ben je fan van olijfolie en azijn dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Smedenstraat. Ook wel het lekkerste straatje van Brugge genoemd. Hier vind je de Olijfboom terug waar je uit meer dan 80 soorten olijfolie kunt kiezen, diverse soorten azijnen en natuurlijk de nodige andere delicatessen. Deze mag zeker niet ontbreken op je rondje culinair shoppen in Brugge!

Brouwerij Bourgogne de Flandres

Brugge heeft een aantal brouwerijen maar wij belanden uiteindelijk na een tip van Jody van Ongewoon Lekker bij brouwerij Bourgogne de Flandres. Helaas waren de rondleidingen al compleet volgeboekt maar ze hebben er ook een heerlijk terras aan het water, waar wij lekker konden genieten van een biertje uit de brouwerij. Ik ben normaal geen grote fan van donker bier maar deze was niet te zwaar en heerlijk!

Aanrader om even bij te komen van al dat culinaire shoppen of gewoon omdat je er bier wilt kopen, want uiteraard kan dat hier ook!

Duvelorium

In het Historium op de Grote Markt in Brugge vind je ook het Duvelorium. Ben je fan van dit beroemde biertje dan kun je een bezoek aan dit cafe niet overslaan. Het historium is geen vrij entree maar ga je naar het duvelcafe dan kun je daar gewoon naar toe. Het cafe is compleet ingericht in de sfeer van Duvel en je kunt er heerlijk genieten van een biertje op het terras met uitzicht op de Grote Markt. En natuurlijk kun je je hier te buiten gaan aan het inslaan van Duvelbier.

The bottleshop

Dan nog een laatste voor alle bierliefhebbers want een bezoekje aan The Bottleshop is ook een absolute aanrader. Alle soorten Belgisch bier vind je hier terug in een indrukwekkende collectie.

Nathalie van Map of Joy heeft hier ook nog een aantal leuke originele tips voor Brugge.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like