20120427 MG 8032 1
2500
HomeFoodRestaurantsRestaurant Rock-fort – Brugge, Belgie
BelgieBelgie

Restaurant Rock-fort – Brugge, Belgie

Van het weer moesten we het zeker niet hebben dit weekend in Brugge… Wat een prutweer was het! Het begon nog redelijk toen we vrijdag aan het eind van de dag aankwamen in ons hotel Waalwyck (aanrader!!) Gelukkig zaten we niet midden in het centrum aangezien het bleek dat er kermis was. En hoewel natuurlijk heel gezellig, is dat slaaptechnisch altijd wat minder verantwoord.

En Brugge, ach, Brugge is ook leuk als het giet van de regen dus hoewel een zonnetje natuurlijk altijd beter is, gaf het ons wel extra reden (alsof we die nodig hebben) om lekker in de betere restaurants van Brugge te genieten. Marc en Sandra, met wie we naar Brugge waren, hadden al de nodige reserveringen gemaakt, want zeker op de vrijdag- en zaterdagavond kun je dat beter niet aan het toeval over laten.

Rock-fort restaurant Brugge | simoneskitchen.nl

Ons eerste culinaire uitje in Brugge was bij Restaurant Rock-fort op de vrijdagavond (want zaterdag en zondag zijn ze dicht). Het interieur van het restaurant is modern maar oogt niet te koud en kil. Het is licht en trendy. En vreemd genoeg, dit is het eerste restaurant in België waar we door iemand werden bediend die lol in haar baan had! Gewoon lekker normaal, niet te stijf, niet te joviaal, maar gewoon een leuk mens. Dat is voor mij al het halve werk!

Een blik op de kaart was genoeg om ons te doen besluiten voor het 4-gangen menu “Humeur van de chef’ te gaan. Wel even geïnformeerd hoe het op dat moment met het humeur van de chef was gesteld maar dat zat wel goed op de vrijdag werd ons verzekerd dus er stond ons niks meer in de weg.

20120427-_MG_8032

Ik kan dan ook niet anders zeggen of we hebben heerlijk gegeten. Voorgerecht met kingkrab, hoofdgerecht met Iberico varkensschouder, dessert met ananas en erg lekker ijs (ik kan me toch niet meer herinneren wat voor smaak het ijs was! Alleen dat het erg lekker was..)

Ben je in Brugge, dan is dit zeker een aanrader. Ze hebben ook een erg leuk kookboek gemaakt (die we natuurlijk mee hebben genomen) met originele en lekkere gerechten!

Restaurant Rock-fort

Langestraat 15, Brugge Tel. +32 (0) 50334 113

Voor 4 personen incl. aperitief en wijnen waren wij € 390,= kwijt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like