HomeFeaturedKookworkshop Curaçao met de Caribbean chef
curacaoCuracao

Kookworkshop Curaçao met de Caribbean chef

Kookworkshop op Curacao

Helmi leerde ik ooit kennen jaren geleden toen ze een privé workshop foodfotografie bij me kwam volgen in de studio. In de jaren daarna spraken we elke keer wel wat af als ik op het eiland was. Meestal in de vorm van een kookworkshop op Curaçao of een etentje of – zoals vorig jaar – met een foodtour door Dundutours.

Kookworkshop Curacao

Kookworkshop Curaçao

Dit jaar boekten we weer een gezellige kookworkshop want wat is nou leuker dan met zijn allen koken? We hadden een gezellig groepje met Arie, Aagje en Marjolein. Plus natuurlijk Charlotte en ik. 🙂

Nu zijn Charlotte en ik lekker op elkaar ingespeeld als het gaat om koken. We koken natuurlijk nogal vaak samen dus we zijn een geolied team zeg maar.

Caribische kookworkshop

Helmi geeft met grote regelmaat workshops Caribisch koken. Ze begon ooit met deze workshops als een manier om te laten zien wat je allemaal kunt met de prachtige ingrediënten die je hier vindt. De traditionele gerechten van Curacao zijn vooral stoofgerechten en gefrituurde gerechten. Op zich hartstikke lekker, maar er kan zoveel meer. Check vooral de website van Helmi als je ook een keer een kookworkshop op Curaçao wilt volgen. Of een dinner in the field. Dat hadden we graag gedaan maar helaas kwamen we net een dag te laat aan op Curacao.

Kookworkshop Curaçao

Het menu

Zo maakten we dit keer een heerlijke ceviche van lion fish bijvoorbeeld. Zeker niet iets wat je tegenkomt in de traditionele keuken van Curaçao. Verder maakten we een groene papayasalade, funchi fries met pika mayonaise (pika is een soort sambal van Curacao), zoete aardappelsalade en jerk chicken met mango mayonaise.

Tafel vol

Lion fish is een prachtige vis maar wel eentje die een plaag is geworden rondom de Caribische eilanden. De vis heeft geen natuurlijk vijanden waardoor hij zich razendsnel kan voortplanten. Gelukkig is het ook nog eens een hele smakelijke vis, dus op je bord doet ie het goed!

Al met al is een Caribbean kookworkshop op Curaçao echt een aanrader. Het is weer eens iets heel anders dan een middag aan het strand maar juist dat maakt het zo leuk. De workshops van Helmi zijn een begrip en met goede reden. Check haar website voor de nieuwste data!

Boeken en een eigen tijdschrift

Ben je niet in de gelegenheid om naar Curaçao te gaan dan kun je toch een stukje van Helmi in huis halen door een van haar boeken aan te schaffen. Het zijn er inmiddels twee; Modern Caribbean Flavours (in het Engels) en Het Caribische kookboek (in het Nederlands). Plus… Helmi geeft een eigen tijdschrift uit: Island Vibes wat sinds kort ook verkrijgbaar is in het Nederlands in de gewone Nederlandse winkels! Geen reden om niet lekker mee aan de slag te gaan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like