HomeSlapenBijzondere overnachtingenDream Yurt – Mallorca
SpanjeSpanje

Dream Yurt – Mallorca

overnachten in een yurt

Overnachten in een yurt op Mallorca

Een aantal jaar geleden, om precies te zijn in het roemruchte jaar 2020, zou ik een week naar een retreat op Bali gaan. Deze geweldige week werd georganiseerd door Mathijs Vrieze en zou plaats vinden op de meest magische locatie midden in een rijstveld op Bali in de maand september. Dus toen in maart 2020 alle grenzen werden gesloten dacht ik nog “Ach dat zal nog wel goed komen… September is nog zo ver weg!” Maar we weten natuurlijk allemaal wat daar van terecht is gekomen. Exit Bali dus.

Mathijs en Niels stonden op dat moment op het punt om hun leven hier vaarwel te zeggen en een nieuw bestaan op te bouwen op Bali, maar nu dat allemaal niet door kon gaan kwam Mallorca in beeld. Sinds januari 2021 is Mathijs mijn coach (Mathijs coacht ondernemers) dus ik bleef gedurende al die tijd in contact.

Verbouwing

Vanaf de zijlijn maakte ik mee hoe ze een finca vonden, de verbouwing organiseerden en zelf in een yurt verbleven in de tuin. In het begin zonder stromend water of überhaupt stroom maar naarmate de tijd vorderde met steeds meer stukjes beschaving die werden toegevoegd. Zo kwam er een kleine buitenkeuken en een buiten badkamer inclusief natuurtoilet. Stroom wordt opgewekt door zonnepanelen en alles op dit stukje land wordt milieubewust verwerkt.

Toen de finca eenmaal af was besloten de mannen om de yurt te gebruiken als B&B voor gasten. En zo kwamen Charlotte en ik voor een weekje naar het zonnige Mallorca. Dat het zonnig was is misschien een understatement want we kwamen aan met een graadje of 35. Tikkie te heet voor mij, maar dat even terzijde. Huurauto opgepikt en onderweg naar Alaró wat we zonder al te veel verkeerd rijden konden vinden. (hoe deden we dat toch vroeger toen er nog geen navigatie was!?)

Magisch

Vervolgens kwamen we aan bij onze verblijfplaats en jeetje wat een geweldige plek. Mathijs en Niels hebben hier een waar paradijsje gemaakt. Een mix van Spaanse en Balinese invloeden, maar bovenal een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. De yurt ligt tussen de plaatsjes Alaró en Santa Maria in, verscholen in een oude olijfboomgaard. Wat is een yurt denk je nu misschien.

Yurt bij volle maan
De hangmat bij volle maan

Yurt

Een yurt is een traditionele ronde tent, die – nog steeds – veel wordt gebruikt door rondtrekkende nomaden. Vooral in Centraal Azië zie je ze vaak terug. Met name in Mongolië is het een veel gebruikte manier om te wonen. De yurt (spreek uit: joert) van Niels en Mathijs is gemaakt door een lokale kunstenaar op Mallorca en is wat lichter van structuur. Handig want in Mongolië heb je natuurlijk een totaal ander klimaat dan op Mallorca.

Je hebt in de yurt van ongeveer 20 m2, alle voorzieningen die je nodig hebt; een bed, een tafeltje en een klamboe, tegen de vele muggen (vergeet je muggenspul dus niet!).

Buiten – vlak naast de yurt – staat een buitenkeuken, een badkamer en een toilet. De finca van Mathijs en Niels staat vlak bij maar hoger waardoor je alle privacy hebt.

De yurt staat midden in de natuur. Als je de deur uitloopt (die wij eigenlijk geen enkele keer dicht hebben gehad, behalve tijdens een stortbui midden in de nacht) sta je in de boomgaard. Aan de linkerkant is het veld van de buurman met kippen, ganzen en schapen. De kippen komen regelmatig even buurten en ze leggen zelfs af en toe een verrassingsei in de tuin.

De buren
De buren

‘S Nachts hoor je alleen de geluiden van de natuur en als je goed luistert de Balinese gong die aan de oude olijfboom hangt en zachtjes meebeweegt in de wind. De tuin is prachtig verlicht met lampjes zodat je ook laat op de avond nog buiten kunt zitten onder de pergola met afdakje of kunt loungen in de hangmat.

Centraal gelegen

Het is het ultieme plekje om eens helemaal tot rust te komen, maar je kunt vanaf de centraal gelegen yurt prima uitstapjes maken naar alle kanten van het eiland. Je bent in een half uur in Palma, binnen een uur aan de oostkust en een half uur aan de westkust.

Wij gingen elke ochtend lekker vroeg op pad om de hitte van de middag voor te zijn. Dat heeft meerdere voordelen, maar daarover later meer… 🙂

Etentje

Inbegrepen bij de prijs van een weekje in de yurt is een welkomstdiner op de eerste of tweede avond waarbij Mathijs de lekkerste gerechtjes op tafel zet. Niet alleen leuk om je gastheren te leren kennen, maar ook nog eens heel erg lekker. Hoe kun je je verblijf op Mallorca nou beter beginnen?

Wil jij ook eens zo’n geweldig weekje meemaken? Check dan alle informatie op de website Dreamyurt Mallorca.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like