Tafel bij Vittle Art
38700
HomeFoodVittle art – kookbeleving op Curacao
curacaoCuracao

Vittle art – kookbeleving op Curacao

De workshop van Kris een kookworkshop noemen is misschien niet de goede benaming. Storytelling staat hier hoog in het vaandel en is het concept waarmee Kris bekend wil worden.

Momenteel is Kris werkzaam in de ICT maar in het weekend verplaatsen zijn activiteiten zich naar Vittle ground.

Vittle art

Farm to table concept

Kris volgde een cursus bij Sintropic, waar hij een speciaal systeem leerde kennen waarbij je op een bepaalde manier de vegetatie leert planten. Hierdoor hoeft hij slechts een of twee keer per maand de planten water te geven. Door het mumbasa gras en de mulchlaag blijft het vocht goed in de grond.

Door op een bepaalde manier te planten kan er op een relatief klein stuk grond veel meer verbouwd worden. Zo heeft Kris op zijn stukje grond (gelegen achter zijn ouderlijk huis) meer dan 60 verschillende planten staan.

Verdwaald

Onze bezoek aan Vittle Art ging niet zonder slag of stoot. Om te beginnen hadden we de fout gemaakt om in te tikken op google dat we naar Vittle Art wilden gaan. Vervolgens braaf de instructies gevolgd, maar we kwamen uit in een woonwijk. Dat bleek niet de goede plek. Na enig zoeken een ander adres gevonden, maar je moet weten dat de logica van huisnummers op Curaçao gewoon niet bestaat.

de gril aan het werk

In Nederland volg je de nummers van een straat en kom je vervolgens wel op de goede plek uit. (uitzonderingen daargelaten). Maar op Curaçao heb je in sommige gebieden geen straatnaam maar een wijknaam. Dat kan een flink gebied bestrijken. En zoals we al hadden gemerkt met onze zoektocht voor de bolo di kashupete bleek dit ook een onbegonnen klus. We waren in de goede wijk, maar het huisnummer was niet te vinden.

Uiteindelijk weer terug naar ons resort voor de wifi, want via roaming kregen we geen contact op internet. Gebeld en om een lang verhaal kort te maken; we zijn er uiteindelijk aangeland.

Gastvrij

Gelukkig deed Kris ons alle “ellende” snel vergeten en werden we – als laatsten – van harte welkom geheten. De rest van de groep had inmiddels alles al nagenoeg klaar, dus dat was een makkelijke kooksessie voor ons 🙂

Aan tafel

Vittle art concept

Kris ziet zichzelf als een culinair kunstenaar. De workshops die hij geeft zijn dan ook anders dan anders. Tijdens het eten krijgen we de geschiedenis te horen van het bedrijf. De betekenis van de planten om ons heen en zelfs over de bijzondere eettafel waar we het diner aan nuttigen.

Ik ga niet alles verklappen, want de beste manier om het mee te maken is om zelf een keer een workshop bij Vittle Art te boeken. Je vindt meer informatie op de website van Kris. O en wees gerust: normaal gesproken wordt er een filmpje gestuurd met informatie hoe op de plek van bestemming te komen. Dat filmpje hadden wij helaas niet ontvangen. Vandaar dat het niet helemaal vlekkeloos ging.

Tafel bij Vittle Art

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like