HomeAlgemeenMet je gezin de natuur van Amerika ontdekken: vier tips
UsaUSA

Met je gezin de natuur van Amerika ontdekken: vier tips

met je gezin op vakantie naar Amerika

Gevraagde publicatiedatum: 21-11-2023

Tijdens een rondreis door Amerika met kinderen maak je kennis met indrukwekkende steden. Toch is het fijn om eens aan de drukte te ontsnappen. Overweeg daarom eens een tour door de iconische nationale natuurparken die het land rijk is. Het is de perfecte reis voor een avontuurlijk gezin. Lees snel verder en ontdek wat je te wachten staat! 

De juiste natuurparken

met je gezin op vakantie naar Amerika

Voor je gaat rondreizen door de indrukwekkende USA ga je thuis op onderzoek uit: welke natuurparken ga je bezoeken? Betrek je kinderen hier vooral bij en ga na wat hen leuk lijkt. Houd ook rekening met hun leeftijd. Avontuurlijke tieners vinden Zion National Park in Ohio met spannende wandelpaden een geweldige keuze. Jongere kinderen ontdekken graag de vallei van Yosemite National Park in Californië. Ook Yellowstone, Rocky Mountains en de Grand Canyon zijn goed te bezoeken met het gezin.

Familievriendelijke activiteiten

Wat je zeker niet mist in een natuurpark is de schat aan activiteiten die ze bieden. Maak een wandeling door indrukwekkende valleien of geniet van een prachtig uitzicht. Vrijwel elk park biedt de mogelijkheid tot een gezellige picknick. Daarnaast bieden vele parken een Junior Rangers-programma aan. Dit is een educatieve activiteit waarbij ze veel leren over de natuur. Door middel van activiteiten en opdrachten laten ze zich van hun stoerste kant zien.

Kamperen in de wildernis

Een unieke manier om samen de pracht van de natuur te ervaren is door te kamperen in een van de vele nationale parken. Dit is niet alleen erg gezinsvriendelijk, maar maakt het ook nog eens een avontuurlijke vakantie. Hoe leuk zou het zijn om marshmallows te roosteren onder die prachtige zee van sterren. Wees natuurlijk wel goed voorbereid en ga op pad met de juiste uitrusting. Ook is het goed om te weten dat je niet overal zomaar kunt kamperen; gelukkig is dat duidelijk aangegeven.

Praktische tips

Voordat je het vliegtuig instapt en Amerika ontdekt, houd je rekening met een aantal praktische tips. Zoals gezegd is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Neem comfortabele wandelschoenen, waterflessen, en voldoende snacks mee. Je zult jezelf dankbaar zijn. Houd natuurlijk ook het weer in de gaten; soms kan het hier erg fris worden. Tot slot moet je vaak betalen om een nationaal park te bezoeken. Overweeg een National Park Pass. Deze is geldig voor de hele auto en kan je flink wat kosten besparen! 

Zoals je ziet, is het ontdekken van de natuur van Amerika een leuke reis voor elk gezin. Samen genieten jullie van prachtige uitzichten, nieuwe culturen, en leren jullie een hoop over de flora en fauna. Dus, welk natuurpark bezoeken jullie als eerst?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like