Restaurants op Lefkas
HomeFoodRestaurants5 x de leukste restaurants op Lefkas
Vlag GriekenlandGriekenland

5 x de leukste restaurants op Lefkas

Restaurants op Lefkas

Restaurants op Lefkas

Lefkas is een heerlijk eiland. Het is niet groot, minder toeristisch als sommige van de bekendere eilanden van Griekenland. Ik maakte een overzicht met de restaurants op Lefkas waar wij het meest van onder de indruk waren.

Overnachten

Ben je op zoek naar een toffe plek om te overnachten op Lefkas dan kan ik je Eliza was here van harte aanbevelen. Ze hebben niet alleen hele toffe accomodaties maar in negen van de tien gevallen zit een huurauto al bij de prijs inbegrepen. Wij verbleven in de Olivetti villas. Een fijne kleinschalige accommodatie. Wel een kleine kanttekening. We vonden de katten die er veel rondom het pand liepen, er allemaal nogal slecht uitzien. Ik ben een kattenliefhebber dus vond dat wel een dingetje. Goed om te weten als je daar ook wilt boeken. Overigens zijn er genoeg andere plekken om uit te kiezen.

Seven Islands – Lygia

De eerste in de rij is Seven Islands. Niet alleen kun je daar heen voor het heerlijke eten maar je kunt er ook blijven slapen. Het is een heerlijke plek aan het water (let wel op dat je bij stevige wind nog wel eens een plens water over je heen kunt krijgen als je te dicht aan de waterkant zit.) en je kunt er ook nog eens heel romantisch de tafel op de vlonder boeken.

Ze staan bekend om hun heerlijke verse vis maar de andere gerechten zijn ook zeker de moeite waard! Wij zijn er meerdere malen wezen eten.

Ristretto – Lefkas stad

Ristretto is een koffietentje in Lefkas stad, maar behalve koffie serveren ze er ook een prima ontbijt. Uiteraard kun je er ook terecht als je alleen een goede koffie wilt want die serveren ze er ook zeker. Ze hebben behalve het binnengedeelte een klein terrasje buiten aan de zijkant van het pand.

Meer info over Ristretto

Het restaurant in de wolken Rachi, Exhantia

Dit restaurant wordt ook wel het restaurant in de wolken genoemd. Waarom? Daar kom je heel snel achter als je hier gaat lunchen en zomaar ineens het uitzicht volledig in de wolken ligt. Bizar om mee te maken.

De wolken komen echt razendsnel op en voor je er erg in hebt is de zon foetsie en is alles verborgen onder een wolkendek. Maar behalve dit fenomeen, is het er ook nog eens heel goed vertoeven. Het eten is er wat moderner dan in het gemiddelde restaurant van Griekenland. Zeker de moeite waard om heen te rijden.

Facebook pagina van Rachi vind je hier.

Lighthouse garden – Lefkas stad

Natuurlijk ga je niet voor Griekenland als je niet van het Griekse eten houdt. En bij Lighthouse garden zit je dan echt goed. We hebben hier heerlijk Grieks gegeten zoals je het verwacht te eten. Met de lekkerste tzatziki, fijne olijven en heerlijke olijfolie. We moesten even zoeken want Lighthouse Garden ligt een beetje verstopt in een zijstraatje, maar de moeite waard!

Lighthouse garden vind je hier: Filarmonikis, Lefkada 311 00

Thymari – Lefkas stad

En om de rij met restaurants op Lefkas af te sluiten heb je dan nog Thymari. Thymari is een wat hoger klassement dan het gemiddelde Griekse restaurant en ook een stukkie duurder. Je moet er dan ook zeker reserveren want het is – ondanks de prijs – behoorlijk populair. Thymari ligt vanaf de boulevard op Lefkas Stad in een zijstraatje verstopt. Wat op zich wel fijn is want je zit er een stuk rustiger.

Het is wel echt het duurste restaurant waar we ooit in Griekenland hebben gegeten. De kwaliteit is dan ook echt wel anders. En dineren is hier altijd nog een heel stuk goedkoper dan in Nederland.

Wij vonden het eten echt verrassend. Een soort modern Grieks. De moeite van een bezoekje zeker waard!

Wil jij ook naar Lefkas? Check dan de toffe accomodaties van Elizawashere! Wij verbleven in de Olivetti villa!

Een andere goede optie is om te gaan via By June. Dit is een vergelijkbaar concept met Elizawashere maar weer met andere fijne plekjes om uit te kiezen. Check hier de accomodaties op Lefkas.

Bewaren voor een later moment?

Restaurants op Lefkas

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like