Bandia game reserve
4800
HomeOm te zienBandia Game Reserve – Senegal
vlag van SenegalSenegal

Bandia Game Reserve – Senegal

Bandia game reserve

Safari!

Ondanks het feit dat ik al eens in Kenia was had ik nog niet eerder een echte safari gedaan. Nou trouwens dat is niet helemaal waar want ik was ooit in Sri Lanka op safari, maar goed een Aziatische safari of een Afrikaanse is wel even iets anders. Al was de ervaring met een boze olifant in Sri Lanka net zo indrukwekkend…. 🙂

Tijdens onze reis door Senegal mocht een safari natuurlijk niet ontbreken en gingen we vroeg in de ochtend naar het Bandia Game Reserve wat op korte afstand lag van ons hotel. De meeste dieren uit het park zijn opnieuw geïntroduceerd in Senegal en de dieren zelf komen uit Zuid Afrika maar gedijen erg goed in Senegal. De giraffen zagen er allemaal blakend van gezondheid uit en duidelijk in hun element. Op dit moment zijn er nog geen roofdieren in het park maar die worden mogelijk op een later tijdstip ook geïntroduceerd om de natuurlijke balans in het park te handhaven.

Bandia game reserve

Er was wel een enkele hyena aanwezig maar die zit nog achter een hek. Ik begrijp denk ik wel waarom want om roofdieren toe te laten moet je wel eerst meer dan genoeg prooidieren hebben. Anders blijft er weinig over vrees ik. Maar goed, the big five kun je er niet zien maar dat maakt een bezoek aan het natuurpark niet minder een aanrader. Juist door het gebrek aan roofdieren zijn de dieren erg relaxed en kun je goed dichtbij komen.

Bandia game reserve

Wij zagen de giraffen, buffels, de antilopes, wrattenzwijn, apen, diverse prachtige vogels en zebra’s. Van de grotere dieren hebben we alleen de neushoorn gemist. O en struisvogels natuurlijk! Ik hou van struisvogels… 🙂

Toegang

De toegangsprijs voor Bandia Game Reserve is een stuk betaalbaarder dan een van de grote parken in Kenia of Tanzania. Nog een voordeel van dit kleine maar fijne park. Op het moment van schrijven (2023) is een kaartje voor een volwassene € 18,50.

Met auto is het € 15,- en wil je een truck (max 11 mensen) dan betaal je voor die truck € 61,-. Een gids is verplicht en kost je € 10,-. Alleszins betaalbaar en zeker als je het vergelijkt met de prijzen van de andere parken.

Vogeltje
Antilope bandia

Welke dieren vind je hier terug?

Je vindt in Bandia Game Reserve – zoals gezegd – niet de carnivoren zoals leeuw en dergelijke terug, maar wel de meeste Afrikaanse dieren; neushoorn, zebra, giraffe, buffels, eland, Kaapse eland, Oryx, Waterbuffel, impalas, een aantal apen, krokodillen, struisvogels en nog veel meer. Waaronder ook 120 soorten vogels!

Bandia game reserve
Giraffen
Bandia game reserve
Giraffen
Struisvogel

Meer over Afrika:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like