Bandia Game Reserve – Senegal

Safari voor beginners

Ik had jullie al een klein kijkje in het Bandia Game reserve gegeven in mijn post over de mooie giraffe… Maar in Bandia kun je natuurlijk meer vinden dan alleen de giraffe. Door de jaren en eeuwen heen was het meeste van de inheemse dieren verdwenen uit Senegal door druk van de verstedelijking en door stropers.

In Bandia worden de verdwenen diersoorten weer geherintroduceerd in het land. Dit gaat geleidelijk en de meeste dieren zijn overgebracht vanuit Zuid- Afrika. Op dit moment leven er nog geen grote roofdieren, maar dat kan wellicht in de toekomst veranderen.

Bandia game reserve | papertravels.nl

Het terrein is 3500 hectare groot en je waant dan ook echt wel even op de Afrikaanse hoogvlakte. Voor iemand zoals ik, die nog nooit eerder echt een safari had gedaan, is het een geweldig leuk park om een bezoekje aan te brengen. Door de afwezigheid van die roofdieren zijn de dieren in het park niet schuw. Ze hebben tenslotte nog niet echt te vrezen van natuurlijke vijanden. Het enige roofdier dat er op dit moment is, is een hyena. Deze is echter afgesloten van de rest van de dieren. En vormt dus geen bedreiging.

Bandia Game Reserve | papertravels.nl

Als je verblijft in het Royal Horizons Baobab is Bandia prima te doen voor een korte dagtrip. Het is niet ver verwijderd. Ik ben even vergeten hoe lang we hebben gereden maar volgens mij niet meer dan iets van een uurtje vanaf het resort. En hoewel de dieren dus niet echt heel erg schuw zijn, is een goede telelens alsnog aan te raden hoor. Ik had mijn 100-400mm lens op de camera zitten en dat was prima in dit park.

Struisvogel in Bandia Game Reserve | papertravels.nl

En vooruit… nog even wat giraffe foto’s! 😉

Wil je ook naar Senegal? Check dan hier de aanbiedingen voor Royal Horizons

Bericht pinnen?

Bandia game reserve | papertravels.com

Disclaimer: Sommige links in deze post zijn affiliate links. Voor meer info verwijzen we naar onze privacyverklaring

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 comments
Written by Simone van den Berg